ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2019

Aleria

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 15 / 20

  

Ελληνική μοντέρνα κουζίνα

 Αττική - Αθήνα - Μεταξουργείο, Μ. Αλεξάνδρου 57

 210/5222633

 www.aleria.gr

Ιδιοκτήτης: Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης

Σεφ: Γκίκας Ξενάκης

New Entry - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Aleria - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Κομψότατο εστιατόριο με αριστοκρατική σπιτική αύρα, σε ένα από τα καλύτερα νεοκλασικά σπίτια του Μεταξουργείου. Η κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη διακρίνεται για τη φινέτσα της στις μείξεις των υλικών, για το γευστικό της βάθος και για τις σαφείς ελληνικές αναφορές. Από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του: το γιουβαρλάκι ταρτάρ αβγολέμονο, η πατάτα στη στάχτη με καπνιστή γραβιέρα και μανιτάρια και η παλαμίδα με αχινό και ρίζες.

Χάρτης εστιατορίου