ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2021

Aleria

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 15 / 20

  

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

 Αττική - Αθήνα - Μεταξουργείο, Μ. Αλεξάνδρου 57

 210/5222633

 www.aleria.gr/el/

Ιδιοκτήτης: Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης

Σεφ: Γκίκας Ξενάκης

Aleria - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Στον γοητευτικό, με αρτίστικες αναφορές χώρο του «Aleria», που συμπληρώνεται με έναν από τους πιο ρομαντικούς κήπους της πόλης, ο Γκίκας Ξενάκης εξελίσσει μια προσωπική κουζίνα με σαφές ελληνικό υπόβαθρο, κατανοητή δημιουργικότητα και γευστικό βάθος. Εμπνευσμένες εκδοχές σε διαχρονικές αξίες, όπως στο συνδυασμό «φέτα-καρπούζι», με τη φέτα σε μορφή crème brûlée και το καρπούζι σε γρανίτα, αφρό και πίκλες, εναλλάσσονται στο μενού με πιο κλασικά πιάτα, σαν τον εξαιρετικά ψημένο μπακαλιάρο με καπνιστά βλίτα, σάλτσα από ζωμό ψαριού, πουρέ παντζάρι και αμύγδαλα.

Χάρτης εστιατορίου