ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2024

Θαλασσάκι (Το)

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 14 / 20

  

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

 Κυκλάδες - Τήνος - Όρμος Υστερνίων,

 22830/31366

 www.facebook.com/tothalassaki/

Σεφ: Αντωνία Ζάρπα

Θαλασσάκι (Το) - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Έχει γράψει ιστορία στον μικρό Όρμο των Υστερνίων, με τραπέζια που τα γλείφει κυριολεκτικά το κύμα. Η κουζίνα της Αντωνίας Ζάρπα έχει ρίζες στην τηνιακή παράδοση και δυνατό σημείο τα υλικά της εποχής από ντόπιους παραγωγούς και πολλά από το δικό της μποστάνι. Τα τηνιακά ρεβίθια, τα άγρια αγκιναράκια, ο παστός μπακαλιάρος σε διάφορες παρασκευές χαρακτηρίζουν το μενού. Δοκιμάστε αγκιναροσαλάτα με σιτάρι και πορτοκάλι, παστό μπακαλιάρο σε λάδι, σκόρδο και πελτέ στη σχάρα μαζί με μπριάμ, φαγκρί στον ατμό με λεμονάτη πάστα κουσκουσέ και για επιδόρπιο τους διάσημους μπεζέδες της Αντωνίας.

Χάρτης εστιατορίου