Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019 από το αθηνόραμα: Δείτε τους μεγάλους νικητές

Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Αθήνα. Από αριστερά: Αλέξανδρος Κοσκινάς (εστιατόριο Tudor Hall ξεν. King George, 15,5/20), Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης & Γκίκας Ξενάκης (εστιατόριο Aleria, 15/20), Αστέριος Κουστούδης (εστιατόριο Tudor Hall ξεν. King George), Γιάννης Παρίκος (εστιατόριο Varoulko Seaside, 16/20), Νάντια Κοντογεώργη &  Άκης Σακελλαρίου (παρουσιαστές βραδιάς), Δημήτρης Ηλιόπουλος (εκδότης Αθηνοράματος), Λευτέρης Λαζάρου (εστιατόριο Varoulko Seaside)
Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Αθήνα. Από αριστερά: Αλέξανδρος Κοσκινάς (εστιατόριο Tudor Hall ξεν. King George, 15,5/20), Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης & Γκίκας Ξενάκης (εστιατόριο Aleria, 15/20), Αστέριος Κουστούδης (εστιατόριο Tudor Hall ξεν. King George), Γιάννης Παρίκος (εστιατόριο Varoulko Seaside, 16/20), Νάντια Κοντογεώργη & Άκης Σακελλαρίου (παρουσιαστές βραδιάς), Δημήτρης Ηλιόπουλος (εκδότης Αθηνοράματος), Λευτέρης Λαζάρου (εστιατόριο Varoulko Seaside)

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 από το Αθηνόραμα έγινε την Τρίτη 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες τόσο οι εντός συνόρων όσο και αυτές που ήρθαν κατευθείαν… από το Παρίσι.

Με το Varoulko Seaside να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2019 κορυφώθηκε η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που καθιερώθηκε από πέρυσι και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας σε όλες τις μορφές της, από την κλασική και τοπική μέχρι τις σύγχρονες, δημιουργικές της τάσεις. Το πειραιώτικο εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά που είχε από την περσινή χρονιά ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 65 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν -  από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide - βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20. Τα βραβευμένα εστιατόρια είναι δέκα περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, και αυτό είναι μια μόνο από τις πολλές αισιόδοξες διαπιστώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της τελετής για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κουζίνας.

Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά της «ανεξαρτητοποίησης» του θεσμού, μιας και μέχρι το 2017 η απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας γίνονταν στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων. Από πέρυσι η ελληνική κουζίνα δεν έχει μόνο τη δική της τελετή απονομής για να τιμηθούν οι καλύτεροι εκφραστές της εθνικής μας γαστρονομίας, αλλά απέκτησε και μόνιμη έδρα, στην πιο ιδιαίτερη γαστρονομικά πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Για να απονεμηθούν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος χρειάστηκε να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια σε όλη την επικράτεια, δοκιμάζοντας και βαθμολογώντας χιλιάδες πιάτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Καστελόριζο. Στο πολύμηνο αυτό σαφάρι, οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ακόμα για μία φορά ότι η εθνική μας γαστρονομία ανεβάζει στροφές και ποιοτικά και δημιουργικά τόσο στην παραδοσιακή  εκδοχή της όσο και στις σύγχρονες εκφάνσεις της.

Ο θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας έχει πολλαπλούς στόχους και αναγνώσεις. Επιδρά καταλυτικά στην ποιοτική αναβάθμιση της εθνικής μας κουζίνας, υποστηρίζει την πρωτογενή παραγωγή ελληνικών προϊόντων διατροφής, τις τοπικές οικονομίες αλλά και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη με βαθμό 14,5/20. Από αριστερά: οι παρουσιαστές της βραδιάς ʼκης Σακελλαρίου & Νάντια Κοντογεώργη, οι ʼλκης Σωτηρίου & Σωτήρης Ευαγγέλου (εστιατόριο Salonica Restaurant, ξεν. Makedonia Palace), Χρήστος Καλιακάτσος & Στέφανος Σταμίδης (εστιατόριο Dome Real Cuisine, ξεν. Nikopolis Hotel Thessaloniki), και ο Κυριάκος Ποζρικίδης (Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo), ο οποίος απένειμε τα βραβεία  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη με βαθμό 14,5/20. Από αριστερά: οι παρουσιαστές της βραδιάς ʼκης Σακελλαρίου & Νάντια Κοντογεώργη, οι ʼλκης Σωτηρίου & Σωτήρης Ευαγγέλου (εστιατόριο Salonica Restaurant, ξεν. Makedonia Palace), Χρήστος Καλιακάτσος & Στέφανος Σταμίδης (εστιατόριο Dome Real Cuisine, ξεν. Nikopolis Hotel Thessaloniki), και ο Κυριάκος Ποζρικίδης (Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo), ο οποίος απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη με βαθμό 14/20. Από αριστερά: οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, Σπύρος Βούγιας και Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίοι απένειμαν τα βραβεία, Απόστολος Αλτάνης & Βόικα Γκλίσεβιτς (εστιατόριο Ambrosia, Ξεν. Hyatt Regency Thessaloniki), Σταύρος Σωτηρούδης & Δημήτρης Αγόρατζη (εστιατόριο Γλυκάνισος), Γιώργος Βασίλογλου (εστιατόριο Clochard), Απόστολος Ρήγας (εστιατόριο Grada Nuevo), Γιάννης Ζιάγκας (εστιατόριο Το Μανιτάρι), Αναστάσιος Τοπτζής & Κυριακή Τοπτζή (εστιατόριο Τάσος), Λευτέρης Ιωάννου & Αναστάσης Κουκούλιας (εστιατόριο Μούργα), Μανόλης Παπουτσάκης (εστιατόριο Χαρούπι) - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη με βαθμό 14/20. Από αριστερά: οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, Σπύρος Βούγιας και Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίοι απένειμαν τα βραβεία, Απόστολος Αλτάνης & Βόικα Γκλίσεβιτς (εστιατόριο Ambrosia, Ξεν. Hyatt Regency Thessaloniki), Σταύρος Σωτηρούδης & Δημήτρης Αγόρατζη (εστιατόριο Γλυκάνισος), Γιώργος Βασίλογλου (εστιατόριο Clochard), Απόστολος Ρήγας (εστιατόριο Grada Nuevo), Γιάννης Ζιάγκας (εστιατόριο Το Μανιτάρι), Αναστάσιος Τοπτζής & Κυριακή Τοπτζή (εστιατόριο Τάσος), Λευτέρης Ιωάννου & Αναστάσης Κουκούλιας (εστιατόριο Μούργα), Μανόλης Παπουτσάκης (εστιατόριο Χαρούπι)

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Χαλκιδική. Από αριστερά: Δημήτρης Παμπόρης (εστιατόριο Bubo ξεν. Ekies All Senses Resort), Χρήστος Γκρέμος & Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος (εστιατόριο Καλαματιανός), Θεόδωρος Γκαβέζος & Κωνσταντίνος Κανακάρης (εστιατόριο Μαρίνα), Παναγιώτα Κουφουδάκη (εστιατόριο Μπουκαδούρα), Γεωργία Δώδου (εκ μέρους εστιατορίου Ντομάτα ξεν. Sani Resort), ο Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), ο οποίος απένειμε τα βραβεία - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Χαλκιδική. Από αριστερά: Δημήτρης Παμπόρης (εστιατόριο Bubo ξεν. Ekies All Senses Resort), Χρήστος Γκρέμος & Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος (εστιατόριο Καλαματιανός), Θεόδωρος Γκαβέζος & Κωνσταντίνος Κανακάρης (εστιατόριο Μαρίνα), Παναγιώτα Κουφουδάκη (εστιατόριο Μπουκαδούρα), Γεωργία Δώδου (εκ μέρους εστιατορίου Ντομάτα ξεν. Sani Resort), ο Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), ο οποίος απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Μακεδονία. Από αριστερά: Ανδρέας Σταυρίδης (εστιατόριο Ανδρέας), Ανδρέας Γάβρης (εστιατόριο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω), Στέφανος Λαφάρας (εστιατόριο Χάραμα), Νίκος Πασπάλης (εστιατόριο Θωμάς), Ηλίας Γκιόζης & Ηλιάνα Κοντοσώρου (εστιατόριο Κοντοσώρος), Άγγελος Ναουμίδης (εστιατόριο Ναουμίδης), Μαριάννα Παπαδοπούλου (Γενική Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας Metro AEBE), η οποία απένειμε τα βραβεία - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Μακεδονία. Από αριστερά: Ανδρέας Σταυρίδης (εστιατόριο Ανδρέας), Ανδρέας Γάβρης (εστιατόριο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω), Στέφανος Λαφάρας (εστιατόριο Χάραμα), Νίκος Πασπάλης (εστιατόριο Θωμάς), Ηλίας Γκιόζης & Ηλιάνα Κοντοσώρου (εστιατόριο Κοντοσώρος), Άγγελος Ναουμίδης (εστιατόριο Ναουμίδης), Μαριάννα Παπαδοπούλου (Γενική Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας Metro AEBE), η οποία απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Κρήτη. Από αριστερά: Κατερίνα Ξεκάλου (εστιατόριο Αυλή), Γιάννης Κολοβός (εστιατόριο Ferryman), Ιωσήφ Φραγκιαδάκη(εστιατόριο Αλέκος), Δημήτρης Θεοδωρογλάκης & Αντώνης Κτιστάκης (εστιατόριο Θάλασσα ξεν. Elounda Bay Palace), Παναγιώτης Χατζημανωλάκης & Γιώργος Χατζημανωλάκης (εστιατόριο Λεβέντης), Γιώργος Καπενεκάκης (εστιατόριο Argentina), Ονήσιμος Σαριδάκης & Ελένη Βαρδάκη (εστιατόριο Ονήσιμος), Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου & Μάριος Τζωρτζάκης (εστιατόριο Pelagos ξεν.Coriva Beach), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης (εστιατόριο Χρυσόστομος), Αντώνης Πετρέλης (Εστιατόριο Old Mill ξεν. Elounda Mare),  Αλέξανδρος Κωστήρογλου (Sales & PR Manager Volvo Car Hellas), ο οποίος απένειμε τα βραβεία   - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Κρήτη. Από αριστερά: Κατερίνα Ξεκάλου (εστιατόριο Αυλή), Γιάννης Κολοβός (εστιατόριο Ferryman), Ιωσήφ Φραγκιαδάκη(εστιατόριο Αλέκος), Δημήτρης Θεοδωρογλάκης & Αντώνης Κτιστάκης (εστιατόριο Θάλασσα ξεν. Elounda Bay Palace), Παναγιώτης Χατζημανωλάκης & Γιώργος Χατζημανωλάκης (εστιατόριο Λεβέντης), Γιώργος Καπενεκάκης (εστιατόριο Argentina), Ονήσιμος Σαριδάκης & Ελένη Βαρδάκη (εστιατόριο Ονήσιμος), Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου & Μάριος Τζωρτζάκης (εστιατόριο Pelagos ξεν.Coriva Beach), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης (εστιατόριο Χρυσόστομος), Αντώνης Πετρέλης (Εστιατόριο Old Mill ξεν. Elounda Mare), Αλέξανδρος Κωστήρογλου (Sales & PR Manager Volvo Car Hellas), ο οποίος απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Ρόδο. Από αριστερά: Δημήτρης Μαυρίκος (εστιατόριο Μαυρίκος), Σταύρος Κουστένης & Κοσμάς Καισαρίδης (εστιατόριο Cesar), Πέτρος Κεφαλιανός & Μιχάλης Μάρθας (εστιατόριο Cuvee ξεν. Aqua Blu), Μανώλης Πλατέλλας & Αλέξανδρος Μόρτζος (εστιατόριο Five Senses ξεν. Lindos Blu), Σάββας Παπασάββας (εστιατόριο Λημέρι του Ληστή), Γιάννης Ευθυμίου (εστιατόριο Παράγκα), Γιώργος Τρουμούχης (εστιατόριο Noble ξεν. Elysium Resort & Spa), Νίκος Μιχαλόπουλος (Marketing Director Ολυμπιακής Ζυθοποιίας), ο οποίος απένειμε τα βραβεία - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στη Ρόδο. Από αριστερά: Δημήτρης Μαυρίκος (εστιατόριο Μαυρίκος), Σταύρος Κουστένης & Κοσμάς Καισαρίδης (εστιατόριο Cesar), Πέτρος Κεφαλιανός & Μιχάλης Μάρθας (εστιατόριο Cuvee ξεν. Aqua Blu), Μανώλης Πλατέλλας & Αλέξανδρος Μόρτζος (εστιατόριο Five Senses ξεν. Lindos Blu), Σάββας Παπασάββας (εστιατόριο Λημέρι του Ληστή), Γιάννης Ευθυμίου (εστιατόριο Παράγκα), Γιώργος Τρουμούχης (εστιατόριο Noble ξεν. Elysium Resort & Spa), Νίκος Μιχαλόπουλος (Marketing Director Ολυμπιακής Ζυθοποιίας), ο οποίος απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στις Κυκλάδες. Από αριστερά: Μάνος Μπορμπουδάκης & Μανόλης Ματθαιάκης (εστιατόριο Alios Ilios ξεν. Santo Maris), Γιώργος Βαλσαμής (εστιατόριο Black Rock ξεν. Santorini Secret), Κώστας Μπουγιούρης (εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα) & μπροστά του Γιώργος Χατζηγιαννάκης (εστιατόριο Σελήνη), Αντωνία Ζάρπα (εστιατόριο Θαλασσάκι), Ρόζα Δαμίγου (εστιατόριο κυρά-Ρόζα), 'Αρης Τάτσης (εστιατόριο Θαλασσάκι), Παναγιώτης Τσουκάτος & Μάριος Δαχτυλίδης (εστιατόριο Baos ξεν. Myconian Korali), Στέφανος Μαραγκός & Μαρίνος Σουράνης (εστιατόριο Μαραθιά), Ελένη Μιχοπούλου (Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Nespresso Professional), η οποία απένειμε τα βραβεία - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στις Κυκλάδες. Από αριστερά: Μάνος Μπορμπουδάκης & Μανόλης Ματθαιάκης (εστιατόριο Alios Ilios ξεν. Santo Maris), Γιώργος Βαλσαμής (εστιατόριο Black Rock ξεν. Santorini Secret), Κώστας Μπουγιούρης (εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα) & μπροστά του Γιώργος Χατζηγιαννάκης (εστιατόριο Σελήνη), Αντωνία Ζάρπα (εστιατόριο Θαλασσάκι), Ρόζα Δαμίγου (εστιατόριο κυρά-Ρόζα), 'Αρης Τάτσης (εστιατόριο Θαλασσάκι), Παναγιώτης Τσουκάτος & Μάριος Δαχτυλίδης (εστιατόριο Baos ξεν. Myconian Korali), Στέφανος Μαραγκός & Μαρίνος Σουράνης (εστιατόριο Μαραθιά), Ελένη Μιχοπούλου (Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Nespresso Professional), η οποία απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από αριστερά: Βάσω Καρρά (εστιατόριο Έξι κλειδιά ξεν. Έξι κλειδιά), Γιάννης Στεφάνου (εστιατόριο Barbouni ξεν. Costa Navarino & εστιατόριο Κooc Taverna Secrets ξεν. Costa Navarino), Μανώλης Τουρατζής (εκ μέρους εστιατορίου Καρυδιές), Γιάννης Σααμπούν (εστιατόριο On the Verandah ξεν. Poseidonion Grand), Δημοσθένης Βήχας & Κώστας Τερζούδης (εστιατόριο Sesa ξεν. Sesa boutique Hotel), Σταύρος Λουμάκος (Product Owner Cardlink), ο οποίος απένειμε τα βραβεία - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από αριστερά: Βάσω Καρρά (εστιατόριο Έξι κλειδιά ξεν. Έξι κλειδιά), Γιάννης Στεφάνου (εστιατόριο Barbouni ξεν. Costa Navarino & εστιατόριο Κooc Taverna Secrets ξεν. Costa Navarino), Μανώλης Τουρατζής (εκ μέρους εστιατορίου Καρυδιές), Γιάννης Σααμπούν (εστιατόριο On the Verandah ξεν. Poseidonion Grand), Δημοσθένης Βήχας & Κώστας Τερζούδης (εστιατόριο Sesa ξεν. Sesa boutique Hotel), Σταύρος Λουμάκος (Product Owner Cardlink), ο οποίος απένειμε τα βραβεία

  • Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Αθήνα με βαθμό 14/20. Από αριστερά: Μαριλένα Μπιτζάνη (εστιατόριο Αθήρι), Μάκης Παναγιωτάτος & Φίλιππος Δημόπουλος (εστιατόριο Ark), Φώτης Σεργουλόπουλος & Δημήτρης Δημητριάδης (εστιατόριο Artisanal Lounge & Gardens), Μανώλης Γαρνέλης & Θανάσης Βασίλαινας (εστιατόριο Βασίλαινας), Νίκος Δογιάκης (εστιατόριο Κρητικός), κωνσταντίνα Φάκλαρη & Γιάνης Βλαχογιάννης (εστιατόριο The Zillers), Μαριάννα Σμπώκου (εστιατόριο Milos ξεν. Hilton), Γιώργος Τσιλιγκίρης (εστιατόριο Τηλέμαχος Athens), Γιώργος Παπαϊωάννου (εστιατόριο Παπαϊωάννου), Δημήτρης Χανιόγλου (Business Executive Officer Nestle Waters Hellas) - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Αθήνα με βαθμό 14/20. Από αριστερά: Μαριλένα Μπιτζάνη (εστιατόριο Αθήρι), Μάκης Παναγιωτάτος & Φίλιππος Δημόπουλος (εστιατόριο Ark), Φώτης Σεργουλόπουλος & Δημήτρης Δημητριάδης (εστιατόριο Artisanal Lounge & Gardens), Μανώλης Γαρνέλης & Θανάσης Βασίλαινας (εστιατόριο Βασίλαινας), Νίκος Δογιάκης (εστιατόριο Κρητικός), κωνσταντίνα Φάκλαρη & Γιάνης Βλαχογιάννης (εστιατόριο The Zillers), Μαριάννα Σμπώκου (εστιατόριο Milos ξεν. Hilton), Γιώργος Τσιλιγκίρης (εστιατόριο Τηλέμαχος Athens), Γιώργος Παπαϊωάννου (εστιατόριο Παπαϊωάννου), Δημήτρης Χανιόγλου (Business Executive Officer Nestle Waters Hellas)

Την τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2019, παρουσίασαν ο Άκης Σακελλαρίου και η Νάντια Κοντογεώργη με ένα πρωτότυπο και άκρως διασκεδαστικό κόνσεπτ από το οποίο δεν έλειψαν και τα τραγούδια: πασίγνωστα κομμάτια από διάσημα μιούζικαλ- και όχι μόνο - ντύθηκαν με ένα χιουμοριστικό «γαστρονομικό» στιχουργικό άρωμα και τις ερμηνείες συνόδεψε στο πιάνο ο Αστέρης Παπασταματάκης. Σε ρόλους – έκπληξη εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κάτια Σπερελάκη και Δημήτρης Μακαλιάς.

Την τελετή απονομής χαιρέτησε κατά την έναρξη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, 3 υποψήφιοι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης - Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Ταχιάος, Σπύρος Βούγιας, ο Διευθυντής Marketing & PR της Volvo Car Hellas Αλέξανδρος Κωστήρογλου, η Γενική Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της Metro Μαριάννα Παπαδοπούλου, ο Product Owner της Cardlink Σταύρος Λουμάκος, ο Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος, η Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε. (αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional) Ελένη Μιχοπούλου, ο Business Executive Officer της Nestle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος προσκλήθηκε από το αθηνόραμα και ήρθε από το Παρίσι, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», υπέγραψαν το αξέχαστο dîner de gala της φετινής απονομής
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος προσκλήθηκε από το αθηνόραμα και ήρθε από το Παρίσι, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», υπέγραψαν το αξέχαστο dîner de gala της φετινής απονομής

Μετά τις απονομές και το ζεστό χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν στο Ballroom του Makedonia Palace ένα εξαιρετικό dîner de gala για τη δημιουργία του οποίου το Αθηνόραμα προσκάλεσε ένα σπουδαίο Έλληνα σεφ από το Παρίσι, τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ανδρέα Μαυρομμάτη. Ιδιοκτήτης και σεφ του γαστρονομικού εστιατορίου «Le Mavrommatis» ο Ανδρέας Μαυρομμάτης είναι ο μοναδικός σεφ στον κόσμο που διαθέτει αστέρι Michelin για εστιατόριο ελληνικής κουζίνας εκτός Ελλάδος. Το «Le Mavrommatis» συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού και το τιμούν απολαμβάνοντας την κουζίνα του πολλοί Παριζιάνοι VIP και, μεταξύ αυτών, οι πρόεδροι François Oland και Emmanuel Macron. Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace, και την μπριγάδα του δημιούργησαν ειδικά για το dîner de gala της φετινής απονομής, έξι πιάτα που ταξίδεψαν τους 300 προσκεκλημένους στις γεύσεις και στα αρώματα της ελληνικής κουζίνας, μ’ ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό στιλ, πρωτότυπες μείξεις υλικών, αρμονικά κοντράστ βαθιάς νοστιμιάς και εκπλήξεις στο σέρβις.

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης και ο Σωτήρης Ευαγγέλου και σύσσωμη η πολυπληθής μπριγάδα του Makedonia Palace που υποστήριξε άψογα τη βραδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης και ο Σωτήρης Ευαγγέλου και σύσσωμη η πολυπληθής μπριγάδα του Makedonia Palace που υποστήριξε άψογα τη βραδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε όλα τα βραβευμένα εστιατόρια εδώ και μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό φωτορεπορτάζ της απονομής.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.