Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ 2021

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής | Δείτε φωτογραφίες

Από -
Το
Το "Varoulko Seaside" αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20. Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, παρουσία του master of ceremony Γιώργου Καραμίχου.

Αν η περσινή απονομή έκανε ιδιαίτερα ηχηρό το μήνυμα για την επανεκκίνηση της εστίασης ύστερα από την πρώτη καραντίνα, τα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις. Μπορεί να πληγώθηκε από τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, αλλά χωρίς να υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία εξακολουθεί να δίνει δυναμικά το «παρών» και να χαράσσει ένα καλύτερο μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία.  Αυτά τα δύο στοιχεία κυριάρχησαν άλλωστε και στη βραδιά της απονομής που έφερε ξανά το εμβληματικό «Varoulko Seaside» στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας για την αλλιώτικη αυτή χρονιά που πέρασε, και πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες στο λαμπερό Grand Ballroom του «Makedonia Palace». Η θετική διάθεση και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των προσκεκλημένων, ακόμα και πίσω από τις μάσκες, έδειχναν να περισσεύουν, όπως άλλωστε και τα συγχαρητήρια προς τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο, και τους δημιουργούς του, Άννη Ηλιοπούλου και Διονύση Κούκη, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών εξακολουθούν να στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική γαστρονομία. 

Η Υφυπουργός Τουρισμου Σοφία Ζαχαράκη απένειμε τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας με βαθμολογία 15/20 και 15,5/20. Από αριστερά οι Άλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής
Η Υφυπουργός Τουρισμου Σοφία Ζαχαράκη απένειμε τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας με βαθμολογία 15/20 και 15,5/20. Από αριστερά οι Άλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής "Makedonia Palace" και Σωτήρης Ευαγγέλου, executive σεφ "Salonica Restaurant" (15/20), Γκίκας Ξενάκης, σεφ "Aleria" (15/20), Νίκος Μαυρόκωστας, σεφ "GB Roof Garden" (15/20), Γεωργία Δώδου, marketing "Sani Resort" για το "Ντομάτα" (15/20), Τάσος Στεφάτος, σεφ "Petra Restaurant" (15/20) και ο Κωνσταντίνος Σιγάλας για το "Selene" (15,5/20)

Σε αυτήν την πραγματική γιορτή της εθνικής μας κουζίνας αλλά και του κλάδου της εστίασης γενικότερα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη τόσο οι σημαντικοί θεσμοί της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας όσο φυσικά και οι επιχειρηματίες και σεφ των βραβευόμενων εστιατορίων, οι οποίοι άρχισαν να καταφτάνουν στους χώρους της εκδήλωσης ήδη από τις 8 το βράδυ. Το άκρως «γαλανόλευκο» κοκτέιλ καλωσορίσματος Anise & Cherry, με ούζο Πλωμαρίου Άδολο, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και sticks κανέλας, αλλά και η signature εκλεπτυσμένη δροσιά των γαστρονομικών νερών Acqua Panna και S.Pellegrino, αποδείχτηκαν ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τα πρώτα πηγαδάκια ανταλλαγής προγνωστικών που σχηματίστηκαν τόσο μέσα όσο και έξω, στις υπέροχες βεράντες του ξενοδοχείου.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ "Artisanal Lounge & Gardens" (Αθήνα, 14/20), Μανώλης Γαρνέλης, σεφ "Βασίλαινας" (Αθήνα, 14/20) και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ "Sense" (Αθήνα, 14,5/20). Την βράβευση έκανε ο Εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος. Στην σκηνή μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη στιγμή που ο master of ceremony της βραδιάς, Γιώργος Καραμίχος, κάλεσε ευγενικά τους πάντες να πάρουν τις θέσεις τους στις αριθμημένες καρέκλες που απλώνονταν με ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους στην 800 τ.μ. αίθουσα της εκδήλωσης. Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο Γιώργος ξεκίνησε τη βραδιά δίνοντας μας την πληροφορία πως από το μακρινό 1993, που ξεκίνησε το εστιατορικό σαφάρι του αθηνοράματος στα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, μέχρι και σήμερα, έχουν δοκιμαστεί 100.800 πιάτα, τα μισά εκ των οποίων μάλιστα είναι δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας! Γύρω από αυτόν τον δυσθεώρητο αριθμό, οικοδομήθηκε και το βασικό concept της βραδιάς, που φώτισε με το δικό της τρόπο μια χρυσή ενδεκάδα πιάτων που έχουν γράψει ιστορία και άνοιξαν νέους δρόμους σε αυτό που αποκαλούμε πια σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Το περίφημο καλαμάρι με πέστο του Λευτέρη Λαζάρου στο «Βαρούλκο» (1994), η κραταιά ακόμα και σήμερα τηγανιτή φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι που πρωτοπαρουσίασε ο Γιάννης Γκελντής στο «Central» (1995), το ασυναγώνιστο χαρουπόψωμο του Γιάννη Μπαξεβάνη στο «Κίτρινο Ποδήλατο» (1995) και ακόμα το χοιρινό ψαρονέφρι με πέστο θυμαριού και σάλτσα ρετσίνας του Χρύσανθου Καραμολέγκου στη «Βιτρίνα» (1996), το σούσι ντομάτας του Χριστόφορου Πέσκια στο «48 The Restaurant» (2003), η ντοματόσουπα από σαντορινιό ντοματάκι με παγωτό από χλωρό τυρί Σαντορίνης της Κωνσταντίνας Φάκλαρη και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη «Σελήνη» (2009), το μπριάμ του Σωτήρη Ευαγγέλου στο «Tudor Hall» (2012), ο μουσακάς του Νίκου Καραθάνου στη «Hytra» (2012), το παστίτσιο του Γκίκα Ξενάκη στο «Aleria» (2013), η χωριάτικη σαλάτα «Γρανίτα» της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου στο «Funky Gourmet» (2013) και το γλυκό τζατζίκι του Έκτορα Μποτρίνι στο «Botrini’s» (2014) παρέλασαν ανά τακτά διαστήματα από μπροστά μας, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον γαστρονομικό flashback στα τελευταία τριάντα χρόνια της εστιατορικής μας ιστορίας. Την ίδια στιγμή βέβαια προσέφεραν τις απαραίτητες ανάσες κατά τη διάρκεια της απονομής, στην οποία τιμήθηκαν συνολικά 49 εστιατόρια σε κάθε μεριά της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω ως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη.

  • Το

    Το "Varoulko Seaside" αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20. Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, παρουσία του master of ceremony Γιώργου Καραμίχου.

  • Σε αυτήν την πραγματική γιορτή της εθνικής μας κουζίνας αλλά και του κλάδου της εστίασης γενικότερα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη οι θεσμοί της χώρας και της Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα. Εδώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον εκδότη του Αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλου.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Σε αυτήν την πραγματική γιορτή της εθνικής μας κουζίνας αλλά και του κλάδου της εστίασης γενικότερα, ανταποκρίθηκαν με θέρμη οι θεσμοί της χώρας και της Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα. Εδώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον εκδότη του Αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλου.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας με βαθμολογία 15/20 και 15,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Άλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας με βαθμολογία 15/20 και 15,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Άλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής "Makedonia Palace" και Σωτήρης Ευαγγέλου, executive σεφ "Salonica Restaurant" (Θεσσαλονίκη, 15/20), Γκίκας Ξενάκης, σεφ "Aleria" (Αθήνα, 15/20), Νίκος Μαυρόκωστας, σεφ "GB Roof Garden" (Αθήνα, 15/20), Γεωργία Δώδου, marketing "Sani Resort" για το "Ντομάτα" (Χαλκιδική, 15/20), Τάσος Στεφάτος, σεφ "Petra Restaurant" (Σαντορίνη, 15/20) και ο Κωνσταντίνος Σιγάλας, media & web performance executive "Katikies" για το "Selene" (Σαντορίνη, 15,5/20). Τη βράβευση έκανε η Υφυπουργός Τουρισμου Σοφία Ζαχαράκη. Στην σκηνή μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

  • Το “Makedonia Palace” υπήρξε για άλλη μια χρονιά η ιδανική στέγη του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Ο Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του

    Το “Makedonia Palace” υπήρξε για άλλη μια χρονιά η ιδανική στέγη του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Ο Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του "Makedonia Palace" και η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, με την Maria Goncharova, CEO του "Makedonia Palace" και την Άννα Λουτσέσκου.

  • Οι ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας επέβλεψαν κάθε λεπτομέρεια της ετοιμασίας του ευρηματικού μενού. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Οι ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας επέβλεψαν κάθε λεπτομέρεια της ετοιμασίας του ευρηματικού μενού.

  • Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος κέρδισε τους πάντες. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος κέρδισε τους πάντες.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Σταύρος Κοκκινάκης, σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Σταύρος Κοκκινάκης, σεφ "Yacht Club" (Ελούντα, 14,5/20), Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ "Oνήcιμοc" (Ηράκλειο, 14/20), Γιάννης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης του "Coriva Beach" για το "Pelagos Seaside" (Ιεράπετρα, 14/20), Ζάχος Παπαδάκης, σεφ "Taverna" (Αγ.Νικόλαος, 14/20) και Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ "Χρυσόστομος" (Χανιά, 14/20). Επίσης βραβεύτηκε το εστιατόριο "Λεβέντης" (Χανιά, 14/20). Τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ. Μαζί τους στη σκηνή ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

  • Ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης με τις Νάγια Μελισσινού, Δέσποινα Ολυμπίου και Σόνια Γεροβασιλείου.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης με τις Νάγια Μελισσινού, Δέσποινα Ολυμπίου και Σόνια Γεροβασιλείου.

  • Ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του ελληνικού κρασιού σε αρμονία με τις ελληνικές γεύσεις, ενώ τα εξαιρετικά κρασιά του συνόδευσαν τα πιάτα του μενού της βραδιάς. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του ελληνικού κρασιού σε αρμονία με τις ελληνικές γεύσεις, ενώ τα εξαιρετικά κρασιά του συνόδευσαν τα πιάτα του μενού της βραδιάς.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μάνος Μπορμπουδάκης, διευθυντής του

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μάνος Μπορμπουδάκης, διευθυντής του "Santo Maris" για το "Alios Ilios" (Σαντορίνη, 14/20), Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ "Flyaway" (Σαντορίνη, 14/20), Ντένης Χάλαϊ, ιδιοκτήτης/σεφ "Ithaka" (Ίος, 14/20), Κατερίνα Τσοσκολάουρι, σεφ "Ρόζας" (Σαντορίνη, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager της Nestle Waters. Mαζί τους ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

  • Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

  • Ο Executive chef του

    Ο Executive chef του "Makedonia Palace" Σωτήρης Ευαγγέλου με τον σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία, τον Δημήτρη Αντωνόπουλο, δημοσιογράφο και κριτικό γεύσης και τον σεφ Θάνο Φέσκο

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, Ιδιοκτήτρια

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, Ιδιοκτήτρια "Ekies All Senses Resort" και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

  • Οι σεφ “ζωγραφίζουν” πινελιά πινελιά τα πιάτα - έργα τέχνης του μενού. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Οι σεφ “ζωγραφίζουν” πινελιά πινελιά τα πιάτα - έργα τέχνης του μενού.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Απόστολος Αλτάνης, σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Απόστολος Αλτάνης, σεφ "Amvrosia" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης "Το μανιτάρι" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης "Nikopolis Hotel Thessaloniki" για το "Dome Real Cuisine" (Θεσσαλονίκη, 14,5/20) και Πασχαλίνα Καμτσίκη, σεφ "Χαρούπι" (Θεσσαλονίκη, 14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δίπλα του ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος.

  • Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Δωδεκανήσων με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης/σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Δωδεκανήσων με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης/σεφ "Broadway" (Κως, 14/20), Σάββας Παπασάββας, Ιδιοκτήτης/σεφ "Το λημέρι του ληστή" (Ρόδος, 14/20), Χρήστος Γεωργανάς, γενικός διευθυντής "Atlantica Imperial Resort" για το "Mylos" (Ρόδος, 14/20), Γιάννης Ευθυμίου, ιδιοκτήτης/σεφ, "Παράγκα" (Ρόδος, 14/20). Βραβεύτηκε επίσης το εστιατόριο "Μαυρίκος" (Ρόδος, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Νίκος Λαβίδας, Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas (Ελαιόλαδο Άλτις). Εδώ μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο.

  • Ο επιχειρηματίας Χρήστος Σαραντόπουλος και η εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη με την κυρία Νάγια Μελισσινού και τον συνιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο επιχειρηματίας Χρήστος Σαραντόπουλος και η εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη με την κυρία Νάγια Μελισσινού και τον συνιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη.

  • Οι guest chefs Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας ετοίμασαν το εξαιρετικό μενού σε συνεργασία με τον βραβευμένο executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Οι guest chefs Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας ετοίμασαν το εξαιρετικό μενού σε συνεργασία με τον βραβευμένο executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.

  • Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης, η Δέσποινα Ζευκιλή, Διευθύντρια Σύνταξης του Αθηνοράματος και ο Παναγιώτης Καραμόσχος, Πρόεδρος Δ.Σ. του δημοσιογραφικού οργανισμού Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης, η Δέσποινα Ζευκιλή, Διευθύντρια Σύνταξης του Αθηνοράματος και ο Παναγιώτης Καραμόσχος, Πρόεδρος Δ.Σ. του δημοσιογραφικού οργανισμού Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων και της Σαμοθράκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ιωάννης Δέλκος, εκ μέρους του

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων και της Σαμοθράκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ιωάννης Δέλκος, εκ μέρους του "Καρυδιές" (Σαμοθράκη, 14/20) και Κωνσταντίνος Σιγάλας, media & web performance executive "Katikies" για το "Mikrasia Restaurant" (Μύκονος, 14,5/20). Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια "Το θαλασσάκι" (Τήνος, 14/20) και "Μαραθιά" (Τήνος, 14,5/20). Τα βραβεία απένειμε η Ελένη Μιχοπουλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional. Μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

  • Ο Ντίνος και η Ελένη Τορνιβούκα του Eagles Palace Hotel με τον συνιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Ντίνος και η Ελένη Τορνιβούκα του Eagles Palace Hotel με τον συνιδιοκτήτη του Αθηνοράματος Διονύση Κούκη.

  • To κομψό al fresco σκηνικό του diner de gala στους εξωτερικούς χώρους του Makedonia Palace είναι έτοιμο να δεχθεί τους καλεσμένους.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    To κομψό al fresco σκηνικό του diner de gala στους εξωτερικούς χώρους του Makedonia Palace είναι έτοιμο να δεχθεί τους καλεσμένους.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων και της Πρέβεζας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων και της Πρέβεζας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ "Pomo d' oro" (Κέρκυρα, 14/20), Κώστας Τερζούδης, σεφ "Sesa" (Πρέβεζα, 14/20) και Ντάρια Πονομάρεβα, συνιδιοκτήτρια "The White House Restaurant" (Κέρκυρα, 14/20). Επίσης βραβεύθηκε το εστιατόριο "Toula's" (Κέρκυρα, 14/20). Την βραβεύση έκανε η Μαρία Συλλοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης της ΔΕΘ HELEXPO. Στη φωτογραφία μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Καραμίχο.

  • Ο Νίκος Βελισσαρόπουλος (άκρη αριστερά) και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (άκρη δεξιά) μέλη της διοίκησης του ομίλου Le Monde πλαισιώνουν τον Μάριο Δαφνομήλη, Εμπορικό Διευθυντή του Αθηνοράματος (αριστερά) και τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα (δεξιά). - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Νίκος Βελισσαρόπουλος (άκρη αριστερά) και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (άκρη δεξιά) μέλη της διοίκησης του ομίλου Le Monde πλαισιώνουν τον Μάριο Δαφνομήλη, Εμπορικό Διευθυντή του Αθηνοράματος (αριστερά) και τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα (δεξιά).

  • Ειδική μνεία για την άψογη ροή της εκδήλωσης αξίζει στους Περικλή Μαγουλά, Sales Director του

    Ειδική μνεία για την άψογη ροή της εκδήλωσης αξίζει στους Περικλή Μαγουλά, Sales Director του "Makedonia Palace", Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Αθηνοράματος και Νίκο Χαραλαμπίδη, F&B Manager του "Makedonia Palace" που έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κυλήσουν όλα ρολόι.

  • Ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος μας παρουσίασε το βασικό concept της βραδιάς, που φώτισε με το δικό της τρόπο μια χρυσή ενδεκάδα πιάτων που έχουν γράψει ιστορία και άνοιξαν νέους δρόμους σε αυτό που αποκαλούμε πια σύγχρονη ελληνική κουζίνα. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος μας παρουσίασε το βασικό concept της βραδιάς, που φώτισε με το δικό της τρόπο μια χρυσή ενδεκάδα πιάτων που έχουν γράψει ιστορία και άνοιξαν νέους δρόμους σε αυτό που αποκαλούμε πια σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

  • Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος και ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, μέλη της διοίκησης του ομίλου Le Monde απέσπασαν εύφημο μνεία για τη μακρά συνεισφορά της σχολής στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Την απονομή έκανε ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του αθηνοράματος.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος και ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, μέλη της διοίκησης του ομίλου Le Monde απέσπασαν εύφημο μνεία για τη μακρά συνεισφορά της σχολής στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Την απονομή έκανε ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του αθηνοράματος.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλίας και της Πιερίας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλίας και της Πιερίας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ "Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω" (Λιτόχωρο, 14/20) και Αντωνία Κονόμη, σεφ "Έξι Κλειδιά" (Πήλιο, 14/20). Την βράβευση έκανε ο Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Εδώ μαζί με τον master of ceremony Γιώργο Καραμίχο.

  • Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και τον Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και τον Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.

  • Το εξαιρετικά χορογραφημένο σέρβις της βραδιάς ξεκινά! - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Το εξαιρετικά χορογραφημένο σέρβις της βραδιάς ξεκινά!

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μιχάλης Χάσικος, ιδιοκτήτης/σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μιχάλης Χάσικος, ιδιοκτήτης/σεφ "Hasika" (Ρέθυμνο, 14/20), Μιχάλης Ντουνέτας, σεφ "Ferryman" (Ελούντα, 14/20), Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ "La Bouillabaisse" (Ελούντα, 14/20), Βασίλης Λεωνίδου, σεφ "Avli" (Ρέθυμνο, 14/20) και Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης "Αλέκος" (Ρέθυμνο, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Οινοπαραγωγός και Ιδιοκτήτης του Κτήματος Γεροβασιλείου. Δίπλα του ο παρουσιαστής της απονομής Γιώργος Καραμίχος.

  • Ο Νίκος Λαβίδας, Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas - Ελαιόλαδο Άλτις (άκρη αριστερά) και ο Κωνσταντίνος Δανιάς, Media, Digital and Ecommerce Manager της Upfield Hellas - Ελαιόλαδο Άλτις (άκρη δεξιά) πλαισιώνουν τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου (αριστερά) και τον Δημήτρη Νικολακόπουλο, Chief Digital Officer των Αττικών Εκδόσεων (δεξιά). - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Νίκος Λαβίδας, Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas - Ελαιόλαδο Άλτις (άκρη αριστερά) και ο Κωνσταντίνος Δανιάς, Media, Digital and Ecommerce Manager της Upfield Hellas - Ελαιόλαδο Άλτις (άκρη δεξιά) πλαισιώνουν τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου (αριστερά) και τον Δημήτρη Νικολακόπουλο, Chief Digital Officer των Αττικών Εκδόσεων (δεξιά).

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ημαθίας και της Φλώρινας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ημαθίας και της Φλώρινας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ "Ο Θωμάς" (Σκλήθρο Φλώρινας, 14/20), Ιλιάνα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ "Κοντοσώρος" (Ξινό Νερό Φλώρινας, 14/20) και Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/σεφ "Χάραμα" (Νάουσα Ημαθίας, 14/20). Την βράβευση έκανε ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην φωτογραφία με τον παρουσιαστή της τελετής απονομής Γιώργο Καραμίχο.

  • Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ συγχαίρει τους βραβευμένους σεφ Απόστολο Αλτάνη (αριστερά) και Νίκο Μαυρόκωστα (δεξιά) που τιμούν την ελληνική κουζίνα σε Θεσσαλονίκη (

    Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ συγχαίρει τους βραβευμένους σεφ Απόστολο Αλτάνη (αριστερά) και Νίκο Μαυρόκωστα (δεξιά) που τιμούν την ελληνική κουζίνα σε Θεσσαλονίκη ("Ambrosia") και Αθήνα ("GB Roof Garden").

  • Chapeau στην εξαιρετική ομάδα του Makedonia Palace για την υποστήριξη μιας αλησμόνητης βραδιάς!  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Chapeau στην εξαιρετική ομάδα του Makedonia Palace για την υποστήριξη μιας αλησμόνητης βραδιάς!

  • Ο Γρηγόρης Μανωλέλης,  Bar & Restaurant Sales Manager τηs Nestle Waters (άκρη αριστερά) και o Γιώργος Συμεωνίδης, Sales Development Manager της Nestle Waters (άκρη δεξιά) πλαισιώνουν τους σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη (αριστερά) και Δημήτρη Δημητριάδη (δεξιά). - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager τηs Nestle Waters (άκρη αριστερά) και o Γιώργος Συμεωνίδης, Sales Development Manager της Nestle Waters (άκρη δεξιά) πλαισιώνουν τους σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη (αριστερά) και Δημήτρη Δημητριάδη (δεξιά).

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Χαλκιδικής με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι  (από αριστερά) Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Χαλκιδικής με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του "Ekies All Senses Resort" για το "Bubo" (Χαλκιδική, 14,5/20) και Γιώτα Κουφαδάκη, ιδιοκτήτρια/σεφ "Μπουκαδούρα" (Χαλκιδική, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Σωτήρης Μπάτος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί τους ο παρουσιαστής της τελετής Γιώργος Καραμίχος.

  • Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και κριτικός γεύσης του αθηνοράματος με την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του

    Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και κριτικός γεύσης του αθηνοράματος με την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του "Ekies All Senses Resort" και τον Χρήστο Καλιακάτσο, ιδιοκτήτη του "Nikopolis Hotel Thessaloniki"

  • Ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου

    Ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Μανιτάρι", η Ζιζή Συμεωνίδη, Διευθύντρια Marketing Αnt1 Θεσσαλονίκης, o Κωνσταντίνος Σιγάλας, media & web performance executive "Katikies", η Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος και ο Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης του "Biscotto" με την συνοδό του

  • Η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional, πλαισιωμένη από τους βραβευμένους σεφ, Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (αριστερά) και Γκίκα Ξενάκη (δεξιά). - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional, πλαισιωμένη από τους βραβευμένους σεφ, Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (αριστερά) και Γκίκα Ξενάκη (δεξιά).

  • Οι πανέμορφοι κήποι του Makedonia Palace φιλοξένησαν το δείπνο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Οι πανέμορφοι κήποι του Makedonia Palace φιλοξένησαν το δείπνο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

  • Ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας πλαισιωμένος από τον Χρήστο Σουλτογιάννη, Υπεύθυνο Ontrade Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, (δεξιά) και τη σύζυγό του (αριστερά). - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας πλαισιωμένος από τον Χρήστο Σουλτογιάννη, Υπεύθυνο Ontrade Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, (δεξιά) και τη σύζυγό του (αριστερά).

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ "Artisanal Lounge & Gardens" (Αθήνα, 14/20), Μανώλης Γαρνέλης, σεφ "Βασίλαινας" (Αθήνα, 14/20) και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ "Sense" (Αθήνα, 14,5/20). Την βράβευση έκανε ο Εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος. Στη σκηνή μαζί τους και ο παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Καραμίχος.

  • Ο Σπύρος Ρέντας, Αrea Sales Manager North Greece της WS KAROULIAS (αριστερά) και ο Λάζαρος Βεργίδης, Sales Supervisor North Greece της WS KAROULIAS (δεξιά) συγχαίρουν τον Κωνσταντινο Σιγάλα, Media & Web Performance Executive Katikies, για τα βραβευμένα εστιατόρια Mikrasia (Μύκονος) & Selene (Σαντορίνη) (στο κέντρο).  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Σπύρος Ρέντας, Αrea Sales Manager North Greece της WS KAROULIAS (αριστερά) και ο Λάζαρος Βεργίδης, Sales Supervisor North Greece της WS KAROULIAS (δεξιά) συγχαίρουν τον Κωνσταντινο Σιγάλα, Media & Web Performance Executive Katikies, για τα βραβευμένα εστιατόρια Mikrasia (Μύκονος) & Selene (Σαντορίνη) (στο κέντρο).

  • Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης, ο παρουσιαστής της απονομής Γιώργος Καραμίχος και ο Παναγιώτης Καραφουλίδης, Head Chef του ΙΕΚ Δέλτα - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης, ο παρουσιαστής της απονομής Γιώργος Καραμίχος και ο Παναγιώτης Καραφουλίδης, Head Chef του ΙΕΚ Δέλτα

Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος κέρδισε τους πάντες.
Άμεσος, επικοινωνιακός, με πηγαία αίσθηση του χιούμορ αλλά και μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία, ο master of ceremony Γιώργος Καραμίχος κέρδισε τους πάντες.

Τον χορό των βραβεύσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος της γευσιγνωστικής επιτροπής του αθηνοράματος Διονύσης Κούκης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στα εστιατόρια εκείνα που κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της ελληνικής κουζίνας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και τονίζοντας πως «παρά τη λαίλαπα του κορωνοϊού, η εστίαση θα προχωρήσει και ο γευστικός μας πολιτισμός δεν κινδυνεύει». Στην μεγάλη αξία των γαστρονομικών θεσμών του αθηνοράματος αναφέρθηκαν με τη σειρά τους οι σημαντικοί προσκεκλημένοι που ανέβηκαν στη συνέχεια στο πόντιουμ για να απονείμουν βραβεία, εξαίροντας παράλληλα την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Οι ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας επέβλεψαν κάθε λεπτομέρεια της ετοιμασίας του ευρηματικού μενού.
Οι ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας επέβλεψαν κάθε λεπτομέρεια της ετοιμασίας του ευρηματικού μενού.

«Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι ένας θεσμός που δίνει ζωή στην ελληνική γαστρονομία αλλά και σύμμαχος μας στην προσπάθεια για την ανάδειξη των εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων» δήλωσε στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, εκφράζοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια για τη στήριξη του αθηνοράματος στη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Την ευχή «να τα χιλιάσουν οι θεσμοί του αθηνοράματος και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας Αθανάσιος Σαββάκης λίγο προτού καλέσει στη σκηνή τα καλύτερα εστιατόρια από την Πιερία και το Πήλιο.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ημαθίας και της Φλώρινας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ημαθίας και της Φλώρινας με βαθμολογία 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ "Ο Θωμάς" (Σκλήθρο Φλώρινας, 14/20), Ιλιάνα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ "Κοντοσώρος" (Ξινό Νερό Φλώρινας, 14/20) και Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/σεφ "Χάραμα" (Νάουσα Ημαθίας, 14/20). Την βράβευση έκανε ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Απονέμοντας τα βραβεία στα κορυφαία εστιατόρια της Φλώρινας και της Νάουσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον θεσμό και υπογράμμισε πως «το αθηνόραμα έχει αναλάβει την ιδιαίτερη αποστολή να αναδεικνύει την αριστεία και είμαστε πολύ περήφανοι που φιλοξενούμε την απονομή των βραβείων στη Θεσσαλονίκη». Λίγο προτού βραβεύσει τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε πως «όλο αυτό το διάστημα εκείνο που μου έλειψε περισσότερο είναι το να καθίσω με φίλους γύρω από ένα τραπέζι, γιατί θεωρώ το φαγητό μια από τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής» ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος απέδωσε εύσημα στους σεφ της χώρας μας, που είναι ταυτόχρονα και οι καλύτεροι πρεσβευτές της ελληνικής γης, προλογίζοντας έτσι τα βραβευόμενα εστιατόρια της Χαλκιδικής.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Απόστολος Αλτάνης, σεφ
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμολογία 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Απόστολος Αλτάνης, σεφ "Amvrosia" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης "Το μανιτάρι" (Θεσσαλονίκη, 14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης "Nikopolis Hotel Thessaloniki" για το "Dome Real Cuisine" (Θεσσαλονίκη, 14,5/20) και Πασχαλίνα Καμτσίκη, σεφ "Χαρούπι" (Θεσσαλονίκη, 14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας με βαθμό 14/20 απένειμε ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της ελληνικής εστίασης, η οποία όχι μόνο άντεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά κρατά και τον πήχη της δημιουργικότητας ψηλά. Παραδίδοντας τα βραβεία στα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 15/20, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ιδιαίτερα τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον θεσμό των Creative Cities of Gastronomy με την σφραγίδα της Unesco, για τις ανάγκες του οποίου έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πολυσέλιδος φάκελος που προχωρά ήδη στην επόμενη φάση. «Είναι μια από τις δικές μας πινελιές στον γαστρονομικό πίνακα της χώρας μας που βάζουμε πλάι στις προσπάθειες ετών του αθηνοράματος» είπε κλείνοντας η κυρία Ζαχαράκη, ενώ το κορυφαίο εστιατόριο της βραδιάς βράβευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του για το γεγονός πως «η ελληνική κουζίνα ανεβαίνει διαρκώς σκαλοπάτια στο κλιμακοστάσιο της διεθνούς γαστρονομίας».

Το εξαιρετικά χορογραφημένο σέρβις της βραδιάς ξεκινά!
Το εξαιρετικά χορογραφημένο σέρβις της βραδιάς ξεκινά!

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του πρώτου των πρώτων, ο Λευτέρης Λαζάρου δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, λέγοντας με νόημα πως «σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση σας θέλουμε όλους δίπλα μας γιατί μονάχα όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε», ενώ στα πλαίσια της βραδιάς απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία στη σχολή μαγειρικής Le Monde για τη μακρά συνεισφορά της στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Βραβεία παρέδωσαν επίσης η Υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης ΔΕΘ Helexpo Μαρία Συλλοπούλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Γενικός Διευθυντής της Upfield Hellas Νίκος Λαβίδας, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional Ελένη Μιχοπούλου και ο οινοπαραγωγός και ιδρυτής του Κτήματος Γεροβασιλείου Βαγγέλης Γεροβασιλείου.

Οι guest chefs Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας ετοίμασαν το εξαιρετικό μενού σε συνεργασία με τον βραβευμένο executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.
Οι guest chefs Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας ετοίμασαν το εξαιρετικό μενού σε συνεργασία με τον βραβευμένο executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι της βραδιάς, που επεφύλασσε ακόμα μια έκπληξη για τους καλεσμένους, καθώς το diner de gala παρατέθηκε al fresco, στις κομψές ολόλευκες ροτόντες που στρώθηκαν με τις απαραίτητες αποστάσεις κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό. Έκπληξη ήταν βέβαια και το πολύ ξεχωριστό μενού με τίτλο «Φυσιοκρατία» που δημιούργησαν ειδικά για την απονομή οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι σεφ Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά μια πρόγευση της γαστρονομικής πρότασης που θα παρουσιάσουν οσονούπω στο πολυαναμενόμενο εστιατόριο «Delta» στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι πανέμορφοι κήποι του Makedonia Palace φιλοξένησαν το δείπνο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Οι πανέμορφοι κήποι του Makedonia Palace φιλοξένησαν το δείπνο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Πιάτο-πιάτο το εξαιρετικό μενού της βραδιάς μας μύησε στην ιδιαιτέρως conceptual φιλοσοφία τους που παντρεύει το φυσιολατρικό πνεύμα της σκανδιναβικής γαστρονομίας με την ελληνική γευστική ψυχή αλλά και τις σπάνιες πρώτες ύλες που μαζεύουν σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια: πίτα φάβας με ταραμά καπνισμένο σε ξύλο πορτοκαλιάς και πίκλες κουφοξυλιάς, άλυσσου, καρότου και πευκοβελόνων, μύδια γεμιστά με λαρδί σε νερό ντομάτας, χταπόδι με κρέμα ντομάτας και εμουλσιόν καμμένου βουτύρου, χοιρινά μάγουλα με πέρλες κρεμμυδιού και γλυκό φινάλε με κρέμα γιαουρτιού και μύρτιλα σε ζύμωση. Οι ανατρεπτικές αυτές δημιουργίες συνδυάστηκαν με την αιρετική lager Septem Mylos 1888 και επιλεγμένες ετικέτες από το Κτήμα Γεροβασιλείου, και εντυπωσίασαν τους καλεσμένους της απονομής με την ξεχωριστή τους προσωπικότητα.

Chapeau στην εξαιρετική ομάδα του Makedonia Palace για την υποστήριξη μιας αλησμόνητης βραδιάς!
Chapeau στην εξαιρετική ομάδα του Makedonia Palace για την υποστήριξη μιας αλησμόνητης βραδιάς!

Το ίδιο συνέβη άλλωστε και με το υποδειγματικό και σαν χορογραφημένο σέρβις του «Makedonia Palace», που κήρυξε την έναρξη του δείπνου με έναν χαρούμενο γύρο του θριάμβου ανάμεσα στα τραπέζια, φορώντας κομψά λευκά καπέλα που έκαναν τη διαφορά. Η ατμόσφαιρα ευωχίας και ικανοποίησης που ήταν διάχυτη σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, κορυφώθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα, μόλις ο κριτικός γεύσης του αθηνοράματος Δημήτρης Αντωνόπουλος φώναξε κοντά του τους δύο προσκεκλημένους σεφ αλλά και τον βραβευμένο executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου με όλη τη μπριγάδα του για να τους ευχαριστήσει για το εξαιρετικό δείπνο της απατητικής αυτής βραδιάς. Ειδική μνεία για την άψογη ροή της εκδήλωσης αξίζει βέβαια και στον Άλκη Σωτηρίου, γενικό διευθυντή του «Makedonia Palace», καθώς και τον F&B Manager Νίκο Χαραλαμπίδη και τον Director of Sales Περικλή Μαγουλά που με ιδιαίτερα δημιουργική διάθεση υπερέβησαν εαυτούς και έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κυλήσουν όλα ρολόι και η βραδιά να στεφθεί, κατά γενική ομολογία όλων, από απόλυτη επιτυχία. Με την ευχή η επόμενη απονομή να πραγματοποιηθεί επιτέλους σε γνώριμες συνθήκες κανονικότητας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022.


Δείτε αναλυτικά τα βραβευμένα εστιατόρια εδώ

Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2021: METRO Cash & Carry, Acqua Panna- S.Pellegrino, Άλτις Ελαιόλαδο, Nespresso Professional, Le Monde
Υποστηρικτές: Κτήμα Γεροβασιλείου, Μ Dry, Septem

Φωτογραφίες θέματος: Κώστας Ευαγγελίδης, Άρης Ράμμος.