Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ 2020

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020: Όλα όσα έγιναν στην διαφορετική τελετή απονομής όπου οι αποστάσεις μας έφεραν πιο κοντά

Από -
Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Ήταν μια τελετή απονομής διαφορετική από τις προηγούμενες αυτή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020 που έγινε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, υπόδειγμα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αλλά και μια βραδιά που γκρέμισε μεταφορικά τις αποστάσεις ενώνοντας συμβολικά όλους τους παρευρισκόμενους πίσω από τις διαγραμμίσεις, με κοινό στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και την επανεκκίνηση της εστίασης.

«Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι η απόσταση θα μπορούσε να είναι ένδειξη αγάπης, γι’ αυτό και εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ, να μετρηθούμε και να μη λείπει κανείς», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου, παραλαμβάνοντας το βραβείο για το «Varoulko Seaside», το κορυφαίο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2020, και συμπυκνώνοντας μέσα σε λίγες μόλις λέξεις το απόσταγμα όσων προηγήθηκαν στην εντυπωσιακή αίθουσα «Αλέξανδρος» του «Makedonia Palace». Και αυτό επειδή η φετινή απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας είχε ακόμη μία αποστολή πέρα από την ανάδειξη των καλύτερων πρεσβευτών των εθνικών μας γεύσεων. Ενταγμένη στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας του «α» Restaurants Back for Good, η μεγάλη γιορτή της σύγχρονης και παραδοσιακής μας κουζίνας ήρθε σε μια χρονική στιγμή που το μήνυμα της επανεκκίνησης της εστίασης και της φιλοξενίας αξίζει να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται. Και το πέτυχε στον μέγιστο βαθμό, με απόλυτο σεβασμό σε όλα όσα επιβάλλει η νέα πραγματικότητα.

  • O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, o εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας        - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, o εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

  • Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος με την συζυγό του Τάνια Κυρίτση,  ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την συζυγό του Γεωργία Τσαλκίδου   - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος με την συζυγό του Τάνια Κυρίτση, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την συζυγό του Γεωργία Τσαλκίδου

  • Μαριάννα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Marketing METRO Cash & Carry, Ελένη Μιχοπούλου, Ιδιοκτήτρα Συνέργια - Nespresso Professional, Μάριος Δαφνομήλης, Εμπορικός Διευθυντής του Αθηνοράματος, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Μαριάννα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Marketing METRO Cash & Carry, Ελένη Μιχοπούλου, Ιδιοκτήτρα Συνέργια - Nespresso Professional, Μάριος Δαφνομήλης, Εμπορικός Διευθυντής του Αθηνοράματος, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ

  • Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα, η Maria Goncharova, CEO του «Makedonia Palace» και ο Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης των «Elounda Hotels & Resorts»  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα, η Maria Goncharova, CEO του «Makedonia Palace» και ο Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης των «Elounda Hotels & Resorts»

  • Οι άνθρωποι που φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια της απαιτητικής εκδήλωσης: Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef  του «Makedonia Palace», Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Αθηνόραμα, Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony, Νίκος Χαραλαμπίδης, F&B Manager του «Makedonia Palace» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Οι άνθρωποι που φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια της απαιτητικής εκδήλωσης: Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Αθηνόραμα, Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony, Νίκος Χαραλαμπίδης, F&B Manager του «Makedonia Palace»

  • Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον master of ceremony Κρατερό Κατσούλη  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον master of ceremony Κρατερό Κατσούλη

  • Ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του Αθηνοράματος και ο Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης & σεφ του εστιατορίου «Χαρούπι»  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του Αθηνοράματος και ο Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης & σεφ του εστιατορίου «Χαρούπι»

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ρόδου με βαθμό 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ευθυμίου, ιδιοκτήτης/σεφ «Παράγκα» (14/20), Σάββας Παπασάββας, ιδιοκτήτης/σεφ «Το λημέρι του ληστή» (14/20), Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια «Μαυρίκος» (14/20) και «Five Senses» (14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ρόδου με βαθμό 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ευθυμίου, ιδιοκτήτης/σεφ «Παράγκα» (14/20), Σάββας Παπασάββας, ιδιοκτήτης/σεφ «Το λημέρι του ληστή» (14/20), Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια «Μαυρίκος» (14/20) και «Five Senses» (14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Κατερίνα Τσοτσκολάουρι, ιδιοκτήτρια/σεφ «Ρόζας» (Σαντορίνη, 14/20), Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Noa» (14/20), Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka» (Ίος, 14/20) και Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway» (Σαντορίνη, 14/20). Βραβεύτηκαν επίσης «Το Θαλασσάκι» στην Τήνο (14/20) και το «Black Rock» (Σαντορίνη, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Κατερίνα Τσοτσκολάουρι, ιδιοκτήτρια/σεφ «Ρόζας» (Σαντορίνη, 14/20), Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Noa» (14/20), Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka» (Ίος, 14/20) και Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway» (Σαντορίνη, 14/20). Βραβεύτηκαν επίσης «Το Θαλασσάκι» στην Τήνο (14/20) και το «Black Rock» (Σαντορίνη, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters.

  • Το Makedonia Palace έκανε την βραδιά πραγματικότητα παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες . Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, που κέρδισε τυς πάντες με το μενού της βραδιάς, η Maria Goncharova, CEO του Makedonia Palace και ο  Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Το Makedonia Palace έκανε την βραδιά πραγματικότητα παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες . Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, που κέρδισε τυς πάντες με το μενού της βραδιάς, η Maria Goncharova, CEO του Makedonia Palace και ο Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14,5/20  παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά» (14,5/20, Τήνος) και Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Baos» (14,5/20) και το Cabbanes (14,5/20), και τα δύο στη Μύκονο. Μαζί τους ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά» (14,5/20, Τήνος) και Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Baos» (14,5/20) και το Cabbanes (14,5/20), και τα δύο στη Μύκονο. Μαζί τους ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters.

  • Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης», Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka», Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης», Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka», Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς»

  • Η Κρήτη διακρίθηκε και φέτος δυναμικά. Τρεις από τους βραβευθέντες, Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης» και Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli» με τον Λάζαρο Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η Κρήτη διακρίθηκε και φέτος δυναμικά. Τρεις από τους βραβευθέντες, Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης» και Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli» με τον Λάζαρο Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

  • Με στόχο να βλέπει πάντα τα προϊόντα που διακινεί να μετουσιώνονται σε εξαίσιες γαστρονομικές δημιουργίες, η Metro Cash & Carry στηρίζει και φέτος υπερήφανα τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Με στόχο να βλέπει πάντα τα προϊόντα που διακινεί να μετουσιώνονται σε εξαίσιες γαστρονομικές δημιουργίες, η Metro Cash & Carry στηρίζει και φέτος υπερήφανα τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων, της Ηπείρου και της Πελοποννήσουμε βαθμό 14 στα 20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Συμεωνίδης για το «Toula’s» (Κέρκυρα, 14/20), Δημοσθένης Βήχας, διευθυντής «Sesa Boutique Hotel» για το «Sesa» (Πρέβεζα, 14/20), Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro» (Κέρκυρα 14/20), Βλάσσης Γκότσης, σεφ «Barbouni» (Πύλος, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων, της Ηπείρου και της Πελοποννήσουμε βαθμό 14 στα 20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Συμεωνίδης για το «Toula’s» (Κέρκυρα, 14/20), Δημοσθένης Βήχας, διευθυντής «Sesa Boutique Hotel» για το «Sesa» (Πρέβεζα, 14/20), Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro» (Κέρκυρα 14/20), Βλάσσης Γκότσης, σεφ «Barbouni» (Πύλος, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo.

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.       - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/ σεφ «Χάραμα» (Αρκοχώρι Νάουσας), Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης» (Άγιος Παντελεήμονας), Ιλιάννα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ «Κοντοσώρος» (Ξινό Νερό), Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς» (Σκλήθρο), Λένα Ευαγγέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων «Έξι Κλειδιά» (Πήλιο), Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» (Λιτόχωρο). Τα βραβεία απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/ σεφ «Χάραμα» (Αρκοχώρι Νάουσας), Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης» (Άγιος Παντελεήμονας), Ιλιάννα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ «Κοντοσώρος» (Ξινό Νερό), Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς» (Σκλήθρο), Λένα Ευαγγέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων «Έξι Κλειδιά» (Πήλιο), Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» (Λιτόχωρο). Τα βραβεία απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

  • H αφιλτράριστη, φρουτώδης, έντονη αρωματικά και με ήπια πικράδα Άλφα Weiss στήριξε το θεσμό και ανέδειξε ένα από τα πιάτα του μενού. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    H αφιλτράριστη, φρουτώδης, έντονη αρωματικά και με ήπια πικράδα Άλφα Weiss στήριξε το θεσμό και ανέδειξε ένα από τα πιάτα του μενού.

  • Η Παναγιώτα Κουφαδάκη (ιδιοκτήτρια/σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Μπουκαδούρα» (14/20) στην Χαλκιδική. Το βραβείο απένειμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η Παναγιώτα Κουφαδάκη (ιδιοκτήτρια/σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Μπουκαδούρα» (14/20) στην Χαλκιδική. Το βραβείο απένειμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

  • Ο Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» στην Χαλκιδική βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Bubo» (14,5/20). Μαζί του  ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» στην Χαλκιδική βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Bubo» (14,5/20). Μαζί του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι» (14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Nikopolis» για το «Dome Real Cuisine» (14/20) και Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι» (14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Nikopolis» για το «Dome Real Cuisine» (14/20) και Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι» (14,5/20) και Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard» (14,5/20). Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι» (14,5/20) και Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard» (14,5/20). Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

  • Έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και την ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, η ΕΛ.Ο.ΠΥ βρίσκεται δίπλα στους σεφ και στον θεσμό.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και την ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, η ΕΛ.Ο.ΠΥ βρίσκεται δίπλα στους σεφ και στον θεσμό.

  • Γκίκας Ξενάκης, σεφ του «Aleria», Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony και Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης & σεφ του «Varoulko Seaside»   - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Γκίκας Ξενάκης, σεφ του «Aleria», Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony και Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης & σεφ του «Varoulko Seaside»

  • Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ του «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts), Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» (εστιατόριο «Bubo»), Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του «Selene» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ του «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts), Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» (εστιατόριο «Bubo»), Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του «Selene»

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι Μανώλης Γαρνέλης, σεφ «Βασίλαινας» (14/20), Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens» (14/20) και Μάκης Παναγιωτάτος, Διευθυντής «Ark» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης οι «Μαγικές Κατσαρόλες» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι Μανώλης Γαρνέλης, σεφ «Βασίλαινας» (14/20), Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens» (14/20) και Μάκης Παναγιωτάτος, Διευθυντής «Ark» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης οι «Μαγικές Κατσαρόλες» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

  • Το S. Pelegrino και το Acqua Panna ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά κάθε γευστικής δημιουργίας και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών στηρίζοντας για μια ακόμη χρονιά τον θεσμό.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Το S. Pelegrino και το Acqua Panna ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά κάθε γευστικής δημιουργίας και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών στηρίζοντας για μια ακόμη χρονιά τον θεσμό.

  • Ο Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» (εστ.«Τομάτα») με την Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ και τον  Αντώνη Σταυρούλια, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» («KOOC Taverna Secrets»)    - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» (εστ.«Τομάτα») με την Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ και τον Αντώνη Σταυρούλια, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» («KOOC Taverna Secrets»)

  • Περήφανοι χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020. Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ,    - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Περήφανοι χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020. Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ,

  • Η Χριστίνα Λοχ, η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ Μαρία Συλλοπούλου, ο επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης και η δημοσιογράφος του TV 100 Χριστίνα Κανατάκη - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Η Χριστίνα Λοχ, η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ Μαρία Συλλοπούλου, ο επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης και η δημοσιογράφος του TV 100 Χριστίνα Κανατάκη

  • Τρία διαφορετικά κρασιά του Κτήματος Σκούρας ανέδειξαν σε ιδανική αρμονία τα πιάτα του μενού.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τρία διαφορετικά κρασιά του Κτήματος Σκούρας ανέδειξαν σε ιδανική αρμονία τα πιάτα του μενού.

  • Ο  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Sense» (14,5/20). Μαζί του ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του Αθηνοράματος. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Sense» (14,5/20). Μαζί του ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του Αθηνοράματος.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνικής κουζίνα στη χώρα με βαθμό 15/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης «Selene» (Σαντορίνη, 15/20), Σωτήρης Ευαγγέλου και Άλκης Σωτηρίου, executive chef και Γενικός Διευθυντής, αντίστοιχα, του «Makedonia Palace» για το «Salonica Restaurant» (Θεσσαλονίκη, 15/20), Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» για την «Τομάτα» (Χαλκιδική, 15/20) και  Γκίκας Ξενάκης, σεφ «Aleria» (Αθήνα, 15/50). Βραβεύτηκαν επίσης το εστιατόριο «Petra Restaurant» (Σαντορίνη, 15/20), καθώς και τα «Tudor Hall» (Αθήνα, 15,50/20) και «Noble» στη Ρόδο (15,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνικής κουζίνα στη χώρα με βαθμό 15/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης «Selene» (Σαντορίνη, 15/20), Σωτήρης Ευαγγέλου και Άλκης Σωτηρίου, executive chef και Γενικός Διευθυντής, αντίστοιχα, του «Makedonia Palace» για το «Salonica Restaurant» (Θεσσαλονίκη, 15/20), Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» για την «Τομάτα» (Χαλκιδική, 15/20) και Γκίκας Ξενάκης, σεφ «Aleria» (Αθήνα, 15/50). Βραβεύτηκαν επίσης το εστιατόριο «Petra Restaurant» (Σαντορίνη, 15/20), καθώς και τα «Tudor Hall» (Αθήνα, 15,50/20) και «Noble» στη Ρόδο (15,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

  • Ο πρόεδρος του ΔΣ της Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε. Παναγιώτης Καραμόσχος,  η διευθύντρια σύνταξης του Αθηνοράματος Δέσποινα Ζευκιλή και ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε. Παναγιώτης Καραμόσχος, η διευθύντρια σύνταξης του Αθηνοράματος Δέσποινα Ζευκιλή και ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος.

  • Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree», Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway», Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ «Sense» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree», Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway», Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ «Sense»

  • H πρωτότυπη Μ DRY Mastiha συνόδευσε ιδανικά το επιδόρπιο, ενώ έδωσε το παρών και στα welcome cocktails της βραδιάς μαζί με το εκλεκτό Άδολο Ούζο Πλωμαρίου    - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    H πρωτότυπη Μ DRY Mastiha συνόδευσε ιδανικά το επιδόρπιο, ενώ έδωσε το παρών και στα welcome cocktails της βραδιάς μαζί με το εκλεκτό Άδολο Ούζο Πλωμαρίου

  • Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino», Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι»  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino», Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι»

  • Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters, Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» «Bubo» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters, Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» «Bubo»

  • Κώστας Τερτιβανίδης, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Καλιακάτσος, Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Nikopolis», Άλκης Σωτηρίου, Γενικός διευθυντής του «Makedonia Palace». - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Κώστας Τερτιβανίδης, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Καλιακάτσος, Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Nikopolis», Άλκης Σωτηρίου, Γενικός διευθυντής του «Makedonia Palace».

  • Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro», Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι», Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης «Biscotto», Λένα Ευαγγέλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΚΘΒΕ και του «6 Κλειδιά» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro», Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι», Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης «Biscotto», Λένα Ευαγγέλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΚΘΒΕ και του «6 Κλειδιά»

  • Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar», Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» («Noa» - «Baos - «Cabbanes»), Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά», Μάκης Παναγιωτάτος, διευθυντής «Ark» - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar», Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» («Noa» - «Baos - «Cabbanes»), Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά», Μάκης Παναγιωτάτος, διευθυντής «Ark»

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης «Χρυσόστομος», Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ  «ΟΝΗCΙΜΟC», Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης», Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli», Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης «Αλέκος». Βραβεύτηκε επίσης το «Ferryman». Τα βραβεία απένειμε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ. - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης «Χρυσόστομος», Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «ΟΝΗCΙΜΟC», Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης», Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli», Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης «Αλέκος». Βραβεύτηκε επίσης το «Ferryman». Τα βραβεία απένειμε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης Elounda Hotels and Resorts για το «Old Mill» και το «The Yacht Club», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree» και Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts). Τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης Elounda Hotels and Resorts για το «Old Mill» και το «The Yacht Club», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree» και Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts). Τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ.

  • Ο Αντώνης Σταυρούλιας, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» στην Πελοπόννησο παρέλαβε το βραβείο για το «KOOC Taverna Secrets» (Πύλος, 14,5/20). Μαζί του ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo..  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Αντώνης Σταυρούλιας, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» στην Πελοπόννησο παρέλαβε το βραβείο για το «KOOC Taverna Secrets» (Πύλος, 14,5/20). Μαζί του ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo..

  • Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

  • Ο Αλέξανδρος Τσελεπίδης, ιδιοκτήτης Εταιρείας Διανομής Κρασιών Κτήμα Σκούρα και ο Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard»     - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

    Ο Αλέξανδρος Τσελεπίδης, ιδιοκτήτης Εταιρείας Διανομής Κρασιών Κτήμα Σκούρα και ο Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard»

Μπορεί λοιπόν το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο να περιόρισε τον αριθμό των προσκεκλημένων στα 120 άτομα, η ατμόσφαιρα ωστόσο στο 800 τ.μ. ballroom του ξενοδοχείου, όπου το social distancing τηρήθηκε ευλαβικά, ξεχείλιζε από θετική ενέργεια, χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση. Επί της υποδοχής βρίσκονταν όπως πάντα ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος και οι δημιουργοί του, Άννη Ηλιοπούλου και Διονύσης Κούκης, οι οποίοι δεν σταματούσαν να δέχονται συγχαρητήρια για την άψογη όσο και συμβολική διοργάνωση της εκδήλωσης, σε μια χρονική συγκυρία κομβική για την επόμενη ημέρα των εστιατορίων.

Τα τραπέζια για την φετινή απονομή στρώθηκαν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας στο λαμπερό ballroom του «Makedonia Palace».
Τα τραπέζια για την φετινή απονομή στρώθηκαν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας στο λαμπερό ballroom του «Makedonia Palace».

Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των θεσμών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και επιχειρηματίες και σεφ από το σύνολο σχεδόν των 57 εστιατορίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας που βραβεύτηκαν, ανταποκρίθηκαν με θέρμη σε αυτό το κάλεσμα και άρχισαν να καταφθάνουν στο «Makedonia Palace» ήδη από τις 8 το βράδυ. Λίγο το διάστημα της καραντίνας, λίγο ο πυρετός ενόψει της θερινής σεζόν που ξεκινά, τα πρώτα πηγαδάκια ανταλλαγής νέων αλλά και προγνωστικών για τους νικητές της βραδιάς δεν άργησαν να σχηματιστούν όχι μόνο στους χώρους του ballroom αλλά και έξω, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να απολαύσουν τα welcome cocktails της βραδιάς με τη σφραγίδα του ούζου Πλωμαρίου Άδολο, όπως και την αναζωογονητική δροσιά των κορυφαίων γαστρονομικών νερών Acqua Panna και S.Pellegrino, στις μαγικές βεράντες του ξενοδοχείου, την ώρα που ο Θερμαϊκός μας χάριζε ένα από τα φημισμένα ηλιοβασιλέματα του.

Ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης σε ένα απολαυστικό one man show για τα νέα εστιατορικά ήθη.
Ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης σε ένα απολαυστικό one man show για τα νέα εστιατορικά ήθη.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη στιγμή που στη σκηνή ανέβηκε ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης και οι προσκεκλημένοι πήραν τη θέση τους στα λιτά αλλά πάντα κομψά στρωμένα τραπέζια, με ένα αντισηπτικό να αποτελεί ασφαλώς μέρος της ιδιαιτέρως απλής art de table που επιβάλλει η εποχή. Άλλωστε, αυτή ακριβώς η πρωτόγνωρη συνθήκη έδωσε την πρώτη ύλη για ένα πραγματικά απολαυστικό one man show, με τον Κρατερό σε πολύ μεγάλα κέφια, να χαρίζει στιγμές εξαιρετικού stand up χιούμορ, ακόμα και όσες φορές αναγκάστηκε να αναλάβει ρόλο τροχονόμου προκειμένου οι βραβευόμενοι που ανέβαιναν στη σκηνή να στέκονται στις ειδικές διαγραμμίσεις και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, έκανε ακόμα λόγο για παραγγελίες σε παντομίμα για λόγους ασφαλείας ή για πελάτες που αναρωτιούνται αν πρέπει να φάνε φορώντας μάσκα, εξέδωσε γαστρονομικές ενημερώσεις αλά Σωτήρης Τσιόδρας και μας προέτρεψε να δώσουμε συγχαρητήρια στους βραβευθέντες με τη γλώσσα του σώματος, αποδεικνύοντας εντέλει με τον πιο απτό τρόπο ότι το πηγαίο χιούμορ είναι κι αυτό απαραίτητο στοιχείο μιας επιστροφής στην κανονικότητα με δύναμη και αισιοδοξία.

Η τελετή απονομής εναρμονίστηκε φέτος με την πρωτοβουλία του Αθηνοράματος Restaurants Back for Good που στηρίζει την επανεκκίνηση της εστίασης.
Η τελετή απονομής εναρμονίστηκε φέτος με την πρωτοβουλία του Αθηνοράματος Restaurants Back for Good που στηρίζει την επανεκκίνηση της εστίασης.

«Κι αφού κανονικότητα χωρίς απονομές δεν γίνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά, έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει ο χορός των βραβεύσεων και την ίδια στιγμή ένα συναρπαστικό γευστικό tour στα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, με σταθμούς από την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και τις Κυκλάδες μέχρι τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία. Στην αξία του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους όλοι οι σημαντικοί προσκεκλημένοι που ανέβηκαν στο πόντιουμ για να απονείμουν βραβεία, δίνοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια στο «αθηνόραμα» που για ακόμη μία φορά αναλαμβάνει δράση και στηρίζει έμπρακτα τα εστιατόρια σε αυτήν τη δύσκολη φάση.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο ειδικό βάρος του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έχει για έδρα του τη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο ειδικό βάρος του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έχει για έδρα του τη Θεσσαλονίκη.

Την ευχή «να πραγματοποιηθεί η επόμενη διοργάνωση υπό κανονικές συνθήκες αλλά και με όλους τους τουρίστες μας παρόντες» εξέφρασε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, καλώντας στη σκηνή τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 15/20 και πάνω. Απονέμοντας τα βραβεία στα κορυφαία εστιατόρια της Χαλκιδικής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο ειδικό βάρος του θεσμού που έχει για έδρα του τη Θεσσαλονίκη, καθώς «αυτό είναι κάτι που μας δίνει την ώθηση να αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες που απλώνονται σε ολόκληρη την περιφέρεια μας, όπως οι Ημέρες Μακεδονικής Κουζίνας που διοργανώνουμε, αλλά και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη που έχουμε δημιουργήσει, με στόχο πάντα να προβάλουμε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό τα μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα μας». Τη βαθιά ικανοποίηση που βραβεύει τους ανθρώπους της πόλης του εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αποκαλύπτοντας με χιούμορ ότι ανήκει σε εκείνους που έχασαν βάρος κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αφού αναγκάστηκε να στερηθεί τη χαρά της εξόδου στα αγαπημένα του εστιατόρια, ενώ το γεγονός πως «είναι πιο αναγκαία από ποτέ η φετινή απονομή» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος απένειμε τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Μακεδονίας, τονίζοντας ότι το «αθηνόραμα» στάθηκε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά σε μια εποχή που η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη.

Την απονομή στα κορυφαία εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας έκανε ο εκδότης του «α» Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες λαμβάνει χώρα η φετινή διοργάνωση, αλλά και στη σύμπραξη ουσίας με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το θεσμό με ιδιαίτερη θέρμη. Βραβεία έδωσαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Bar & Restaurant Sales manager της Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Area Activation & Events manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Λάζαρος Βογιατζόγλου, η γενική διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη και η διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου.

Σύσσωμο το επιτελείο του «Makedonia Palace» με επικεφαλής τον F & B Manager Νίκο Χαραλαμπίδη και τον executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα των προσκεκλημένων αμέσως μετά το πέρας της βραδιάς.
Σύσσωμο το επιτελείο του «Makedonia Palace» με επικεφαλής τον F & B Manager Νίκο Χαραλαμπίδη και τον executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα των προσκεκλημένων αμέσως μετά το πέρας της βραδιάς.

Όλες τις απονομές συνόδευσε το θερμό χειροκρότημα της σάλας, ακόμα και εκείνες τις πολύ λίγες που λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης έγιναν μέσω video wall με χαρούμενα και αισιόδοξα μηνύματα από τους βραβευμένους, ενώ αμέσως μετά ήρθε η σειρά του πολυβραβευμένου executive chef του «Makedonia Palace» Σωτήρη Ευαγγέλου να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό μενού έξι πιάτων γύρω από την ιδέα της «νέας εξελιγμένης ελληνικής κουζίνας». Μπριάμ με σφουγγάρι και κρέμα φέτας, καλαμαρόσουπα με μελάνι, κουκουνάρι και σταφίδες, ραβιόλια με μανούρι, κρόκο αβγού, μανιτάρια πορτσίνι Γρεβενών και καλοκαιρινή τρούφα, τσιπούρα φρικασέ με αχινό και αβγοτάραχο, λαβράκι χουνκιάρ μπεγεντί με υφές μελιτζάνας και για γλυκό φινάλε ροδάκινο, με μέλι, θυμάρι και παγωτό ελαιόλαδο. Κάθε πιάτο και μια μοναδική ιδέα, που πάντρευε διαφορετικές πτυχές της παράδοσης με το τώρα της μαγειρικής, και όλα μαζί ένα απολύτως συνεκτικό και τολμηρό ταξίδι σε γοητευτικά καταγάλανα νερά υπό περήφανη ελληνική σημαία. Συνοδοί τους οι εκλεκτές ετικέτες του Κτήματος Σκούρα, η μπίρα Alfa Weiss και η Μ DRY Mastiha.

57 εστιατόρια σε κάθε μεριά της χώρας μας απέσπασαν φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
57 εστιατόρια σε κάθε μεριά της χώρας μας απέσπασαν φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Προς το τέλος του σερβιρίσματος, οι συζητήσεις στις ροτόντες γύρω από το αγαπημένο πιάτο του καθενός είχαν ανάψει για τα καλά, όλοι συμφωνούσαν ωστόσο πως το γεύμα ήταν από τα καλύτερα που έχουν παρατεθεί προς τιμήν των βραβευμένων και επαινούσαν το σχεδόν χορογραφημένο σέρβις του «Makedonia Palace», που έφερε εις πέρας το έργο του με επαγγελματισμό και τηρώντας επιμελώς όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Γι’ αυτό και όταν ο κριτικός γεύσης του «α» Δημήτρης Αντωνόπουλος κάλεσε στη σκηνή τον Σωτήρη Ευαγγέλου και την μπριγκάδα του προκειμένου να τους ευχαριστήσει, ολόκληρη η σάλα ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα που δεν έλεγαν να κοπάσουν. Το ίδιο συνέβη, άλλωστε, με τις ευχές και τα συγχαρητήρια που ακούγονταν μέχρι αργά για την τελετή, η οποία μπορεί να ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες, αλλά δεν έπαψε ούτε στιγμή να είναι μια πραγματική γιορτή επανασύνδεσης με τη γεύση και τα εστιατόρια, που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Ας απολαύσουμε λοιπόν τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα της χώρας στη δύσκολη αυτή επανεκκίνηση, με το βλέμμα στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του 2021.

Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.


Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020: Acqua Panna - S.Pellegrino, Άλφα Μπίρα, ΕΛΟΠΥ (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας), METRO Cash & Carry
Υποστηρικτές: Άδολο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, Κτήμα Σκούρας

© Φωτογραφιών: Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης, Άρης Ράμμος