Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ 2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Από -

Στην 7η χρονιά του από τότε που έχει βρει την "έδρα" του, που δεν είναι άλλη από τη συμπρωτεύουσα, ο κορυφαίος θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας -στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων- έκανε φέτος κάτι περισσότερο από μία βαθιά τομή όσον αφορά τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας αλλά ένα αποφασιστικό βήμα παρέμβασης, ώστε η εθνική μας γαστρονομία να μπει στη ρότα που πρέπει και η ελληνική κουζίνα να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκείνες που διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο.

"Πάει καιρός τώρα, που παρακολουθώντας την πορεία της ελληνικής κουζίνας στην εστιατορική σκηνή της χώρας, προβληματιζόμαστε για την εξέλιξη της και για το μέλλον της. Εισπράττουμε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά συναισθήματα: Από την μία πλευρά ικανοποίηση για το γαστρονομικό της επίπεδο που συνεχώς ανεβαίνει, για την δημιουργικότητα και τις άψογες τεχνικές των σεφ της, αλλά και από την άλλη μια μεγάλη απογοήτευση" είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, πρόεδρος του ΔΣ της Δέσμης Εκδοτικής ΑΕ, Άννη Ηλιοπούλου

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανάδειξη της εθνικής κουζίνας της Ελλάδας
Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανάδειξη της εθνικής κουζίνας της Ελλάδας

"Μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει η στασιμότητα της σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη της, η απομάκρυνση από τις ρίζες και την ιστορία της και η συρρίκνωση της σε 50 το πολύ πιάτα που την εκπροσωπούν σήμερα, είτε στην παραδοσιακή είτε στη σύγχρονη εκδοχή της. Και μας γεννά απορίες, το γιατί οι σύγχρονοι Έλληνες σεφ που δημιουργούν ελληνική κουζίνα αρνούνται να μπουν στην ουσία της, στη ψυχή της και τους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβουν, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες  τις τοπικές κουζίνες στους κατά τόπους όπου επιχειρούν" συνέχισε η ίδια.

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως "η ευθύνη της ανάδειξης της εθνικής μας γαστρονομίας, δηλαδή της ανάδειξης των τοπικών κουζινών της Ελλάδας, βρίσκεται στα χέρια, στο μυαλό και στην καρδιά των σεφ και των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης της χώρας. Εσείς που βρίσκεστε εδώ απόψε και βραβεύεστε ως οι καλύτεροι των καλύτερων για το 2024, είστε αυτοί από τους οποίους περιμένουμε την ανάδειξή της ελληνικής κουζίνας, έτσι όπως της αξίζει".

Για την Θεσσαλονίκη, που φιλοξένησε όπως κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αναστάσιος Σαραντόπουλος (
Για την Θεσσαλονίκη, που φιλοξένησε όπως κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αναστάσιος Σαραντόπουλος ("Trizoni Exclusive", 14,5/20), Γιώργος Ζανάκης ("Ηλιόπετρα", 14,5/20), Λευτέρης Ιωάννου ("Μούργα", 14,5/20), Δημήτρης Τασιούλας ("Όλυμπος Νάουσα", Ξεν. "ON Residence", 14,5/20), Δημήτρης Τζιοβάρας & Σωτήρης Ευαγγέλου ("Salonika", Ξεν. "Makedonia Palace", 15/20), Ελένη Ρήγα ("Grada Nuevo", 14,5/20), Ανδρέας Κλαυδιανός ("Αλεπού", 14/20), Σταύρος Σωτηρούδης ("Γλυκ

"Και είστε εσείς εκείνοι, που πρέπει να κάνετε την δεύτερη γαστρονομική επανάσταση, μετά την αλησμόνητη εκείνη πρώτη, που έκαναν οι παλαιότεροι μεγάλοι σεφ μας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, βάζοντας τις βάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και ανοίγοντας τον δρόμο για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Έχει έρθει όμως η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε την εθνική μας γαστρονομία και να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Σας εύχομαι να το πετύχετε. Και σας συγχαίρω. Και σας ευχαριστώ", κατέληξε η κα Ηλιοπούλου.

Δύο από τους πρωτοπόρους Έλληνες σεφ, οι Γιάννης Μπαξεβάνης και Λευτέρης Λαζάρου, πήραν μάλιστα τον λόγο ώστε να στηρίξουν τα αιχμηρά αλλά to the point λεγόμενα της Άννης Ηλιοπούλου, τα οποία προκάλεσαν αίσθηση. "Η ελληνική κουζίνα έχει βαθιά νοστιμιά. Παροτρύνω τους νέους σεφ να μην τη φοβούνται, να την αγκαλιάσουν. Και να μην προσπαθούν να μιμηθούν άλλους" υποστήριξε ο κ. Μπαξεβάνης, ενώ ο κ. Λαζάρου ανέτρεξε σε μία από τις αγαπημένες του συνήθειες, εκείνη της απόκτησης του Αθηνοράματος, κάθε Πέμπτη.

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, Άκης Σακελλαρίου και Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, Άκης Σακελλαρίου και Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Λίγο πριν, οι εξαίρετοι οικοδεσπότες της βραδιάς, Άκης Σακελλαρίου και Κωνσταντίνος Ασπιώτης είχαν υποδεχθεί στην αίθουσα τους βραβευμένους, που παρέλασαν κατά την καθιερωμένη πια παράδοση κάνοντας ενθουσιώδη είσοδο. Αυτή τη φορά όμως, ο επικεφαλής της κάθε περιοχής κρατούσε ένα πλακάτ με ένα "ξεχασμένο" τοπικό πιάτο της περιοχής του (όπως ο κρητικός τζουλαμάς ή το ποντιακό σιρόν με πασκιτάν) με τη χαρακτηριστική ένδειξη "Χρεώνεται…"  - σαν μια υπενθύμιση της ξεχασμένης γαστρονομικής μας κληρονομιάς. Ήταν ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών", παραφράζοντας έτσι τον τίτλο της θεατρικής παράστασης "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών", που σκηνοθετεί ο Ασπιώτης, και όπου πρωταγωνιστεί ο Σακελλαρίου.

Τα λόγια του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου προς τους βραβευθέντες των κυκλαδίτικων εστιατορίων επί σκηνής τοποθέτησαν σε ακριβή βάση τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα γευστικά σημεία του δημοφιλούς πελάγους. "Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για εσάς, τους σεφ της περιφέρειάς μας, που πριν αρκετό καιρό αποφασίσατε να ξυπνήσετε έναν κοιμώμενο γίγαντα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης, της ιστορίας και της φυσιογνωμίας αυτού του υπέροχου τόπου. Η τουριστική επιτυχία των νησιών μας είναι γνωστή αλλά αυτό που δεν είναι εξίσου γνωστό είναι πως η κουζίνα τους είναι βασικός παράγοντας για αυτή την επιτυχία. Η δική μας πορεία έχει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό επηρεαστεί από τη δουλειά σας. Οι παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα, τα τοπία ήταν λόγοι που έφεραν επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη στα μέρη μας. Η γαστρονομία όμως είναι από τους λόγους που τους κράτησαν εδώ".

Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας σε Μύκονο και Σαντορίνη βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αθανάσιος Βαλσαμής (
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας σε Μύκονο και Σαντορίνη βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αθανάσιος Βαλσαμής ("Black Rock", Ξεν. "Santorini Secret", 14,5/20, Σαντορίνη), Στράτος Χαϊταρίδης ("FlyAway", Ξεν. "WestEast Suites", 14,5/20, Σαντορίνη), Χριστίνα Παρασκευαΐδου ("Kenshō Ornos", Ξεν. "Kenshō Ornos", 14,75/20, Μύκονος), Λευτέρης Λαζάρου & Ηλίας Τσικρίκης ("Varoulko Santorini", Ξεν. "Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection", 15/20, Σαντορίνη), Φάνης Μαϊκαντής ("Panigyri Restaurant", 14,5/2

Σε άλλα νησιά των Κυκλάδων βραβεύτηκαν (από αριστερά): Έφη Τάτση (
Σε άλλα νησιά των Κυκλάδων βραβεύτηκαν (από αριστερά): Έφη Τάτση ("Το Θαλασσάκι", 14/20, Τήνος), Στράτος Παπαδόπουλος ("Μαραθιά", 14,75/20, Τήνος), Έλλη Βασίλαινα ("Vassilenas Blue", 14,5/20, Αντίπαρος), Αντώνης Ψάλτης ("Ήταν ένα μικρό καράβι", 14/20, Τήνος), Γιάννης Μαρκουλής ("Μάριο", 14,5/20, Πάρος), Φίλιππος Παναγόπουλος ("Rada", Ξεν. "Cove Paros", 14,5/20, Πάρος), Γιάννης Γαβαλάς ("Araklia", 14/20, Ηρακλειά), Γιάννης Ολύμπιος ("Cantina", 14,5/20, Σίφνος), Σωτήρης Ευαγγέλου ("Grandma's", Ξεν

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που, όπως και ο κος Χατζημάρκος συνεχάρη τόσο τους βραβευθέντες όσο και το ίδιο το Αθηνόραμα για τη συμβολή του στην γαστρονομική άνοιξη της χώρας, καθώς επίσης απένειμε τα εύσημα σε παραγωγούς, ψαράδες και προμηθευτές, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στη συνολική προσπάθεια. Επισήμανε δε, το ξεχωριστό έργο που κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πεδίο της αγροδιατροφής και του γαστρονομικού τουρισμού, υπό την ομπρέλα της μακεδονικής κουζίνας.

Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Χαλκιδική βραβεύθηκαν (από αριστερά): Αναστάσιος Σαραντόπουλος (
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Χαλκιδική βραβεύθηκαν (από αριστερά): Αναστάσιος Σαραντόπουλος ("Trizoni Sea Tresures", 14,5/20), Μπιλάλ Ντόκα ("Μαριγούλα", 14,5/20), Θεόδωρος Γκαβέζος ("Μαρίνα", 14,5/20), Δημήτρης Παμπόρης ("Bubo Fine Dining", Ξεν. "Ekies All Senses Resort", 15/20), Νίκος Παπαστεργίου ("Tomata", Ξεν."Sani Marina - Sani Resort", 15/20). Την βράβευση έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Κρήτη βραβεύθηκαν (από αριστερά): Γιώργος Χατζημανωλάκης (
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Κρήτη βραβεύθηκαν (από αριστερά): Γιώργος Χατζημανωλάκης ("Λεβέντης", 14/20, Άνω Σταλός Χανιών), Αντώνης Πετρέλης ("The Yacht Club", Ξεν. "Elounda Mare", 14,5/20, Ελούντα), Σήφης Φραγκιαδάκης ("Αλέκος", 14/20, Αρμένοι Ρεθύμνο), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης ("Χρυσόστομος", 14/20, Χανιά), Παναγιώτης Μαγγανάς ("Πεσκέσι", 14/20, Ηράκλειο), Κυριάκος Μυλωνάς & Γιάννης Μπαξεβάνης ("La Bouillabaisse", Ξεν. "Minos Beach Art Hotel", 14,5/20, Άγιος Νικόλαος), Ονήσιμος Σαρι

Στο πεδίο των βραβεύσεων, συνολικά 85 εστιατόρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απέσπασαν Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, με τις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία - Θράκη) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 και 24 βραβευμένα εστιατόρια, αντίστοιχα. Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου "Varoulko Seaside" έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το "Selene" της Σαντορίνης, υπό την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι. Αξίζει να αναφερθεί πως η κατά 32 εστιατόρια μικρότερη σε σύγκριση με την περσινή λίστα των βραβευμένων, προκύπτει από την αυστηροποίηση των βάσεων βράβευσης με στόχο πάντοτε την ώθηση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε υψηλότερους στόχους και επιδόσεις. Η βάση ανέβηκε στο 14,50/20 για τα εστιατόρια σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ενώ όσον αφορά τα εστιατόρια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, παρέμεινε στο 14/20, στηρίζοντας την αφοσίωσή τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ. 

Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου
Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου "Varoulko Seaside" έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας.

"Η τοπική κουζίνα και οι προεκτάσεις της είναι στοιχεία που συμβάλλουν καθοριστικά όχι μόνο στην εστιατορική σκηνή αλλά σε όλο το οικοσύστημα του τουρισμού και των όσων προσφέρει ένας τόπος. Δεν είναι μόνο οι συνταγές αλλά και όλα εκείνα που τις αποτελούν, τα υλικά, οι άνθρωποι. Βλέπουμε σε άλλες χώρες να έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο η τοπική κουζίνα, εδώ και αρκετά χρόνια. Οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο και να επενδύσουμε εκεί, να δούμε τοπικές κουζίνες να αναπτύσσονται όλο και πιο πολύ, όχι μόνο σε μεγάλα μέρη όπως η Κρήτη για παράδειγμα αλλά παντού" μας είπε ο Γιώργος Τρουμούχης. Ο σεφ του ροδίτικου "Noble" τιμήθηκε με ειδικό βραβείο στο πλαίσιο της τελετής. Μέσω της δουλειάς του και πάντοτε μαζί με την ομάδα του αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για την ροδίτικη κουζίνα, αναδεικνύοντας τη ντόπια γευστική κουλτούρα υπό το πρίσμα της υψηλής γαστρονομίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός πως το "Noble" βραβεύεται σταθερά (και) με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

"Η γαστρονομική επιτροπή του Αθηνοράματος μάς χτύπησε κάποια καμπανάκια όσον αφορά το πού βαδίζει η ελληνική κουζίνα και θα πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για ένα Μέσο και έναν θεσμό που εδώ και δεκαετίες αναδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που συμβαίνει στα εστιατόρια. Η γαστρονομία είναι μέρος του τουρισμού, ενός πεδίου που όχι μόνο θα πρέπει να διατηρήσουμε στο επίπεδο που είναι αλλά να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Και νομίζω πως η τοπικότητα μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτό, στην ποιότητά του" υποστήριξε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω και θυμίζοντας ότι ο στόχος των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας ήταν ανέκαθεν να λειτουργήσουν ως κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη της γαστρονομίας, ο εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα, αυτό της επικοινωνίας των επιτευγμάτων των εγχώριων εστιατορίων και στο διεθνές κοινό με σχετικές πλατφόρμες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα όσα γέννησε η γαστρονομική εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ομάδας του "α" από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και τα μέσα του χειμώνα, με ενδελεχή έρευνα και γευστικές δοκιμές σε όλη τη χώρα από το Βορρά ως το Νότο ανακοινώθηκαν λοιπόν σε αυτή την ξεχωριστή τελετή, την οποία διαδέχθηκε το diner de gala από τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Luca Piscazzi. Μέσω της δουλειάς του στο εξαιρετικό εστιατόριο "Pelagos" του ξενοδοχείου "Four Seasons Astir Palace", ο Ιταλός σεφ αποδεικνύει διαρκώς πως αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές αφίξεις από το εξωτερικό στην εστιατορική Αθήνα. Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια, πριν δομήσει τα μενού του, φροντίζει να εξερευνά τις κουζίνες και τα προϊόντα των ελληνικών νησιών για να εμπνευστεί ιδέες. 

Το μενού της βραδιάς υπέγραψε ο σεφ Luca Piscazzi
Το μενού της βραδιάς υπέγραψε ο σεφ Luca Piscazzi

"Συνήθως στην καριέρα μου δεν αντλώ έμπνευση για τα πιάτα μου από κάποια παραδοσιακή προέλευση. Αλλά στην περίπτωση του Pelagos on Tour λατρεύουμε να βρίσκουμε πρώτες ύλες από τα νησιά της Ελλάδας και να μαθαίνουμε για τις ντόπιες συνήθειες, ώστε να τις ενσωματώνουμε στα πιάτα μας, με το δικό μας στυλ. Είναι διαφορετικά πιάτα αλλά έχουν ρίζες στις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Γενικά, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω με ελληνικά προϊόντα" τονίζει ο Luca Piscazzi, που δήλωσε επίσης ό,τι είναι μεγάλη τιμή του το γεγονός πως μαγείρεψε για ένα τόσο σημαντικό θεσμό, για το Αθηνόραμα αλλά και για τους δεκάδες άλλους μάγειρες που βρέθηκαν στο "Makedonia Palace" το βράδυ της 14ης Μαΐου. Όλα τα παραπάνω μεταφράστηκαν στα δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας με τα μάτια ενός Ιταλού που παρουσίασε, με την πολύτιμη σύμπραξη τον executive chef του ξενοδοχείου Σωτήρη Ευαγγέλου και την μπριγάδα της κουζίνας του που μαζί με την άψογη ομάδα του σέρβις έφεραν εις πέρας άψογα την απαιτητική εκδήλωση. 

O Δημήτρης Αντωνόπουλος, επικεφαλής γαστρονομίας στο αθηνόραμα και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού, με τον guest chef της τελετής απονομής Luca Piscazzi και τον executive chef του
O Δημήτρης Αντωνόπουλος, επικεφαλής γαστρονομίας στο αθηνόραμα και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού, με τον guest chef της τελετής απονομής Luca Piscazzi και τον executive chef του "Makedonia Palace" Σωτήρη Ευαγγέλου

Η ομάδα του
Η ομάδα του "Makedonia Palace" καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της βραδιάς έχοντας φέρει εις πέρας άψογα την απαιτητική εκδήλωση

Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας ΘράκηςΣτάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου ΑιγαίουΓιώργος Χατζημάρκος, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου ΤουρισμούΓιώργος Παπατζανής, εκπροσωπόντας την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΣτέλιος Αγγελούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘΚυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας Βιωσιμότητας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣΑλεξία Μαχαίρα,;ο Sales Development manager της Nestlé WatersΓιώργος Συμεωνίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε.Νικόλαος Αϊδίνης,η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και επικεφαλής του θεσμού, Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του αθηνοράματοςΔημήτρης Ηλιόπουλος.
Επίσης έστειλαν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Λευτέρης Αυγενάκηςκαι η Υφυπουργος Τουρισμούκα Έλενα Ράπτη.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διεξάγονται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 


Χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024: AB Βασιλόπουλος, Acqua Panna - S.Pellegrino, Ελ Γκρέκο, SIXT, M Dry, Ούζο Πλωμαρίου, Άδολο.


 


Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής εδώ.