ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2020

Χαρούπι

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 14,5 / 20

  

Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα

 Θεσσαλονίκη - Κέντρο Θεσσαλονίκης - Λαδάδικα - Λιμάνι, Δόξης 4

 2310/526262

 www.xaroupi.gr/

Ιδιοκτήτης: Μανώλης Παπουτσάκης

Σεφ: Μανώλης Παπουτσάκης

Χαρούπι - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Ο σεφ-πατρόν Μανόλης Παπουτσάκης χαράσσει τη δική του ιστορία στον γευστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, αντλώντας από τη βαθιά γευστική παράδοση της κρητικής κουζίνας, άλλοτε υπογραμμίζοντας τη βαθιά ιστορία της κι άλλοτε εξερευνώντας τη δημιουργική της ευλυγισία. Η χανιώτικη κρεατότουρτα μεταμορφώνεται σε ραβιόλια χαρουπιού αβγολέμονο, ενώ το γαμοπίλαφο βρίσκει εδώ την αρχετυπική του στιβαρότητα, με την εξαιρετική πρώτη ύλη να πρωταγωνιστεί στον μίνιμαλ σε διάκοσμο, αλλά μαξιμαλιστικό σε γεύσεις κρητικό εστιατόριο αναφοράς της πόλης.

Χάρτης εστιατορίου