ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ | ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2024

Παράγκα

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 14 / 20

  

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

 Δωδεκάνησα - Ρόδος - Απόλλωνα,

 2246091247

 www.paraga-apollona.gr/

Σεφ: Γιάννης Ευθυμίου

Παράγκα - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Με βάση τη ροδίτικη ορεινή παράδοση για μαγειρικό του οδηγό, το «μαγειροτεχνείο» του Γιάννη Ευθυμίου έχει κάνει το απόμακρο χωριό Απόλλωνας, σε υψόμετρο τριακοσίων μέτρων, σταθερό σημείο συνάντησης των καλοφαγάδων του νησιού. Τον πρώτο λόγο έχουν εδώ τα μαγειρέματα σε ροδίτικο ξυλόφουρνο και πιάτα όπως το μυζηθρί σε φύλλο με γλυκό σταφύλι της γιαγιάς, το αρνάκι καπαμά με ρύζι και η κατσίκα κοκκινιστή με οσπριάδα. Η λίστα κρασιών, που εστιάζει αποκλειστικά στον ροδίτικο αμπελώνα, συμπληρώνει την εμπειρία.

Χάρτης εστιατορίου