ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2025 | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μούργα

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

 Θεσσαλονίκη - Αγία Σοφία

  2310268826

 www.instagram.com/mourga2016/

Υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

Αξιολόγησέ το »
Μούργα  - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Η θεσσαλονικιώτικη μαγειρική έδρα του σεφ Γιάννη Λουκάκη παραμένει σημείο αναφοράς στην εστιατορική σκηνή της πόλης, με την μοναστηριακής λιτότητας διακόσμησή της και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες σε καμβά του Νίκου Βαβδινούδη, να συνθέτουν το υποβλητικό σκηνικό, στο οποίο η ομάδα του σεφ αναδεικνύει την εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνει καθημερινά εδώ από βιολογικές φάρμες και επιλεγμένους ψαράδες, μέσα από punk rock μαγειρική προσέγγιση που εκφράζεται σε συνεχώς εναλλασσόμενα μενού. Πιάτα όπως τα γαμπαράκια στο φλόγιστρο, με πούδρα αυγοτάραχου, ή το καπνιστό χέλι με μελάτο αυγό και τσιπς τοπιναμπούρ, που έρχονται για να μπουν στη μέση του τραπεζιού, είναι χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας εδώ, ενώ η κάβα συγκεντρώνει στα ράφια της κρασιά από μικρούς παραγωγούς με ιδιαίτερη αγάπη για τη βιολογική και βιοδυναμική οινοποίηση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα