Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
Τήνος - Όρμος Υστερνίων
22830/31366
Το Θαλασσάκι έχει γράψει ιστορία με τα τραπέζια του να τα γλύφει κυριολεκτικά το κύμα, στην προβλήτα του μικρού Όρμου των Υστερνίων. Η κουζίνα της Αντωνίας Ζάρπα έχει ρίζες στην τηνιακή παράδοση και δυνατό σημείο τα υλικά της εποχής από ντόπιους παραγωγούς και πολλά από το δικό της μποστάνι. Τα τηνιακά ρεβύθια, τα άγρια αγκιναράκια, ο παστός μπακαλιάρος σε διάφορες παρασκευές χαρακτηρίζουν το μενού. Δοκιμάστε αγκιναροσαλάτα με σιτάρι και πορτοκάλι, παστό μπακαλιάρο σε λάδι, σκόρδο και πελτέ στη σχάρα μαζί με μπριάμ, φαγκρί στον ατμό με λεμονάτη πάστα κουσκουσέ και για επιδόρπιο τους διάσημους μπεζέδες της Αντωνίας. Επιμελημένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον τηνιακό αμπελώνα.