ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2026 | ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Cisore

Ψάρι - Θαλασσινά

 Λευκάδα - Λυγιά

  2645071112

Υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής κουζίνας

Αξιολόγησέ το »
Cisore - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Το εστιατόριο του νεαρού σεφ Τάσου Γεωργάκη (ΒΕΚ 2022 στα γειτονικά «Κανιόρια») στρώνει τα τραπέζια του σε κομψή, ατμοσφαιρική αυλή που χαζεύει τη φεγγαράδα πάνω απ’ το λιμάνι στο ψαροχώρι της Λυγιάς, κι απλώνει επάνω τους κομψή θαλασσινή πρόταση, που συνδυάζει τεχνική αρτιότητα και φινετσάτη γεύση. Η κουζίνα, ωριμότερη χρόνο με το χρόνο, αντλεί από την παράδοση των Επτανήσων για κλασικές εκτελέσεις όπως το μπιάνκο με ψάρι ημέρας ή μοντέρνες παραλλαγές όπως το σαβόρο με χταπόδι, ενώ αναδεικνύει σπουδαία τοπικά υλικά όπως η διάσημη φακή Εγκλουβής κι η φάβα από λαθούρια, μέσα από τολμηρούς συνδυασμούς. Το νόστιμο χέρι του σεφ λάμπει σε θαλασσινές πάστες όπως το κουσκουσάκι με θαλασσινά, ή ηsignatureγαριδομακαρονάδα του, ενώ στο ψυγείο συχνά κρύβονται θησαυροί όπως κεφάλια ή γιακάδες από μεγάλα ψάρια, ιδανικά για μυρωδάτα αχνίσματα ή ζουμερά σχαρίσματα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υποψηφιότητες 0 ανά την Ελλάδα