Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
Πειραιάς - Μικρολίμανο
210/5228400
varoulko.gr/
Σταθμός για τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, το θρυλικό πια
εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με
αρχικαπετάνιο τον σπουδαίο Λευτέρη Λαζάρου και δίπλα του στην κουζίνα τον
σεφ Γιάννη Υφαντίδη. Τα πιάτα, μια ωδή στους θησαυρούς της ελληνικής
θάλασσας με σύγχρονη αισθητική και φρεσκότατες πρώτες ύλες, δικαιώνουν
τη διαχρονικότητα των βραβεύσεων του «Varoulko» με Χρυσό Σκούφο και
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Σερβίρονται με φόντο τα κατάρτια του
Μικρολίμανου στην πολυτελή και ατμοσφαιρική σάλα του τριώροφου κτιρίου,
που θυμίζει πολυτελή θαλαμηγό εν πλω. Τα υψηλού επιπέδου επιδόρπια του
βραβευμένου pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη θυμίζουν μικρά κομψοτεχνήματα
και επισφραγίζουν την εμπειρία, ενώ το σέρβις περιποιείται με ευγένεια και
γνώση.