Ζεστό και φιλόξενο, με μεγάλη σάλα γύρω απ’ το τζάκι, αλλά και τραπεζάκια έξω στην όμορφη περιμετρική αυλή, το ιστορικό πια εστιατόριο εδραίωσε το Ξινό Νερό ως γαστρονομικό προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα από το 1989, χάρη στη βαθιά αγάπη του ιδρυτή του, Νίκου Κοντοσώρου, για την τοπική γαστρονομία. Την παρακαταθήκη του συνεχίζει πια η κόρη, Ηλιάνα Κοντοσώρου, που εμπλουτίζει την κάρτα με τις δικές της ιδέες και εμπειρίες, κρατώντας ατόφιες τις βάσεις της μακεδονικής κουζίνας. Τα κεφτεδάκια σουτ μακαλό (με αλευρόσαλτσα και ντομάτα) και παραδοσιακές ορεσίβιες γεύσεις όπως ο χοιρινός λαιμός με κυδώνια και δαμάσκηνα διατηρούν σταθερή θέση στα γευστικά φαβορί, ενώ ιδιαίτερη γοητεία ασκεί η δουλεμένη κάβα, με ιδιαίτερη αγάπη στο Ξινόμαυρο και την ευρύτερη οινοποιητική δυναμική του Αμύνταιου.