Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
Σαντορίνη - Οία
2286 071308
Σε ενα γοητευτικό καστέλι (υπόσκαφο σπίτι) στα ανατολικά της Οίας, το εστιατόριο Perivolas ατενίζει την Καλντέρα φωλιασμένο στο ομώνυμο boutique ξενοδοχείο. Ο σεφ Θόδωρος Κακούλης δημιούργει ένα μενου γεμάτο μοντέρνες συνθέσεις, άλλοτε με έντονες καλοκαιρινές μνήμες σαν το ημιπαστο μαγιάτικο με σορμπε χωριάτικης σαλάτας, και άλλοτε παντρεύοντας γευστικά την Ελλάδα με την Ιταλία με πιάτα όπως τα ραβιόλια σπανακόπιτα με σφελλα και λάδι από σπανάκι. Τολμά δε να παρουσιάσει μια σφυρίδα αλα σπετσιώτα αλλιώς καθώς την εμπλουτίζει με μελάνι άνθρακα και πουρέ καραμελωμένου κρεμμυδιού και τιμά την παράδοση της Σαντορίνης με ένα λαβράκι σωτέ που το αγκαλιάζει μια πλούσια σάλτσα από Ασύρτικο κρασί.